Les retallades arriben també a la universitat finlandesa

El Govern finlandès va anunciar al mes de maig 500 milions d'euros d'ajustament dels pressupostos de la universitat pública fins el 2019

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

El Govern finlandès va anunciar al mes de maig 500 milions d’euros de retallada dels pressupostos de la universitat pública fins el 2019. Com a conseqüència, la Universitat de Hèlsinki es troba immersa en un procés de negociacions per tal de d’acomiadar 1.200 persones, el que equival a un 15% del personal de la universitat. Això s’afegeix al fet que els darrers dos anys el centre ha reduït la plantilla en 200 persones i té congelada la contractació.

Segons informa universityworldnews.com, el govern finès vol retallar els fons en investigació, suspendre la compensació dels serveis farmacèutics de la universitat, així com establir taxes de matriculació per aquells estudiants de fora de la Unió Europea o l’Espai Econòmic Europeu. El govern finlandès, encapçalat per Juga Sipilä i del que formen part partits de centre-dreta, conservadors i euroespèptics, ja havia desvinculat el professorat de l’Estat, és a dir, que no són treballadors del govern.

Des del rectorat de la universitat de Hèlsinki es considera que aquestes retallades requereixen d’uns canvis estructurals que no es poden dur a terme en el període en que aquestes han de ser aplicades. No obstant això, estan d’acord amb el govern amb la necessitat de que les universitats augmentin la col·laboració entre elles i especialitzin els seus camps de força.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*