Campanya dels adolescents madrilenys per poder entrar a les sales de concerts

El teu grup preferit ve a tocar a una sala de la seva ciutat però a tu no t'hi deixen entrar. Aquesta és la situació que els joves madrilenys menors de 18 anys volen combatre amb la campanya #QueremosEntrar

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

CQoeKl9UAAAQTJ9.jpg large

El teu grup preferit ve a tocar a una sala de la seva ciutat però a tu no t’hi deixen entrar. Aquesta és la situació que es troben molts joves madrilenys menors de divuit anys quan volen anar de concert. Davant d’aquesta barrera un grup de joves han llençat la campanya Queremos entrar.

Amb aquesta iniciativa pretenen pressionar per canviar l’article 25 de la llei d’espectacles públics i activitats recreatives que prohibeix l’entrada a menors d’edat a sales de festa, ball o discoteques on s’hi vengui alcohol. Amb el hashtag #queremosentrar, han començat a fer circular per la xarxa diferents imatges i vídeos de joves músics. Fins ara els han donat suport músics i grups com Loquillo, Amaral, Gritando en Silencio, Zahara, Vetusta Moral o Green Valley.

La proposta, que han presentat aquest dijous als partits de l’Assemblea de Madrid, passa per permetre l’accés lliure a aquests espais als joves d’entre 16 i 18 anys. Per evitar que se’ls vengui alcohol, proposen identificar-los de manera especial, tal i com ja es fa a d’altres regions de l’Estat Espanyol. De la mateixa manera, aquells que no arribin als 16 haurien d’accedir als concerts acompanyats d’un adult.

La iniciativa va començar arran d’un debat moderat pel periodista de Radio 3, Ángel Carmona, el passat 4 d’octubre al festival FESTeen. A la discusió hi van participar tant adolescents com advocats, músics i promotors.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*