Barri Sèsam incorpora la Julia: un personatge autista contra l’estigma

La Julia, una nena autista, és el nou personatge que ha incorporat el cèlebre programa infantil Barri Sèsam per combatre l'estigma dels qui pateixen aquest trastorn

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

La Julia, una nena autista, és el nou personatge de Barri Sèsam

La Julia, una nena autista, és el nou personatge de Barri Sèsam

Espinet, la Gallina Caponata i companyia tenen des de fa uns dies una nova companya. Seguint la seva aposta per una educació en la diversitat, el programa infantil Barri Sèsam ha incorporat aquest mes la Julia, un noia amb autisme. L’aparició d’aquest personatge s’emmarca en la campanya Barri Sèsam i l’autisme: veient allò meravellós de cada nen. El seu objectiu és ajudar els pares a afrontar amb serenor algunes situacions com rentar-se les dents, anar a dormir o creuar el carrer.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VWrg5b9DQbE

La iniciativa ha estat pensada per a famílies amb fills d’entre dos i cinc anys per tal de reduir l’estigma de l’autisme. “El nostre objectiu és donar rellevancia a allò que els infants tenen en comú, no les seves diferències. Els infants amb autisme comparteixen les ganes de jugar i els agrada tenir amics, ser part d’un grup” explica la doctora Jeanette Betancour a la revista People.

En declaracions a la BBC, el director de The National Autistic Society, Mark Lever, explica que l’organització espera que el fet d’incloure la Julia al seu programa inspiri d’altres creadors a incloure personatges amb autisme a les seves produccions. “El que més ens agrada del seu enfocament és com celebren les diferències i mostren com amb una mica de comprensió es pot canviar tot”, diu.

Paral·lelament al personatge, Barri Sèsam ha llançat una web amb recursos sobre el tracte amb infants autistes. La pàgina recull informacions i activitats que van des de petites càpsules per apropar les diferents rutines diàries dels nens a contes sobre la Julia o enllaços a webs i càpsules de vídeo.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*