La vida secreta dels nens de 4, 5 i 6 anys: el programa que triomfa a Anglaterra

Una sèrie d'èxit al Regne Unit presenta una dotzena d'infants interactuant quasi sense interferències dels adults en una escola bressol plena de micròfons i càmeras que permeten enregistrar fins a l'últim detall.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

Captura de pantalla 2015-12-17 a les 18.04.20

– Saps el matón (bully boy)? Doncs si et molesta, mossega’l.

– Però em portarà problemes.

– No.

– Sí. Em renyarà.

– Però m’ho ha dit el meu pare. Jo ho faré.

Què donarien les famílies per conèixer les converses dels seus fills quan estan a soles amb altres nens i nenes? Les relacions que s’estableixen entre els infants de 4, 5 i 6 anys –quan tot just desenvolupen les seves habilitats socials– són imprevisibles: a vegades tendres, a vegades brutals.

Al Regne Unit, la cadena Channel 4 ha estrenat una sèrie, The Secret Life Of 4, 5 and 6 Year Old, que entra quasi literalment als ulls dels infants d’aquesta edat. En una escola bressol habilitada amb micròfons i càmeres que permeten arribar a qualsevol racó i xiuxiueig, una dotzena d’infants es troben per primer cop i interactuen quasi sense interferències dels adults, només amb la participació puntual de dues educadores.

A la sala de màquines, els experts en educació i neurociència Paul Howard-Jones i Sam Waas contextualitzen i interpreten el comportament d’uns nens i nenes que tot just descobreixen valors com l’amistat i la justícia o conceptes com la mentida.

El programa es va estrenar a l’octubre amb un únic pilot amb infants de 4 anys, però el seu èxit l’ha convertit automàticament en una sèrie de diversos capítols ampliats a edats de 5 i 6 anys.

https://www.youtube.com/watch?v=RFYZRNsxBXg

Els principals mitjans del Regne Unit han publicat ressenyes sobre la sèrie. Us deixem articles publicats a The Independent, The Guardian i The Telegraf.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*