Alemanya contracta 8.500 mestres per atendre 200.000 infants refugiats

Tot i això, les contractacions encara són lluny de ser les necessàries per acollir el volum de menors que han entrat a Alemanya a aquest curs, una xifra que s'apropa als 325.000

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

23650042426_81ff0824ba_k

Foto: ICMC’s Protection Center – Mafraq, Jordània

Alemanya ha contractat 8.500 docents per ensenyar alemany als refugiats en edat escolar que han entrat al país aquest 2015. Aquesta xifra la va publicar el diari Welt després de fer recompte de les contractacions de mestres de tots els Estats federals, que són els que tenen competències en educació. Amb aquests docents s’han obert 8.264 aules d’acollida a tot el país per a 196.000 infants i joves refugiats.

Tot i això, les contractacions encara són lluny de ser les necessàries per acollir el volum de menors que han entrat a Alemanya a aquest curs, una xifra que s’apropa als 325.000, segons la conferència de ministres d’Educació dels länder alemanys. Per incorporar-los degudament al sistema educatiu, els sindicats calculen que caldria contractar en total 20.000 professionals.

Entre ells, no només mestres d’alemany. A les aules d’acollida es prioritza l’ensenyament de l’idioma i d’altres necessitats pràctiques per a la vida dels joves, com pot ser, en el cas dels més grans, aprendre a agafar el metro o a comprar al supermercat. Però els professionals recorden que són moltes i molt diverses les necessitats dels infants refugiats: la majoria arriben amb traumes profunds després de patir la guerra i la mort de familiars. N’hi ha que no han anat mai a l’escola, i d’altres es troben vivint en centres d’acollida multitudinaris amb atmosferes gens apropiades per a nens d’aquesta edat.

“Les escoles i l’Administració educativa no ens hem enfrontat mai a un repte com aquest”, assegurava al rotatiu alemany Brunhild Kurth, ministra d’Educació de l’estat de Saxònia, però afegia que “hem d’acceptar que aquesta situació exepcional serà la norma durant molt temps.

2 Comentaris on Alemanya contracta 8.500 mestres per atendre 200.000 infants refugiats

  1. Un web d’ajuda pràctica als refugiats que són i que arribin a Catalunya: http://joseluisregojo.blogspot.com.es/2016/01/refugees-welcome-to-catalonia.html

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*