Irlanda es planteja fer un referèndum per acabar amb els prejudicis religiosos en l’admissió dels alumnes

Irlanda es planteja fer un referèndum per canviar les polítiques d'admissió de la majoria d'escoles del país. Un dels requisits és que l'alumne estigui batejat per poder escolaritzar-lo.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

James Reilly - Wikimedia Commons

James Reilly / Wikimedia Commons

Ho va qüestionar la setmana passada l’ONU, que juntament amb altres organitzacions –entre elles Atheist Ireland– volen posar fi a la discriminació que pateixen alguns dels alumnes procedents de famílies no religioses en el seu procés d’admissió als centres escolars a través d’un referèndum.

Fins ara, molts dels centres escolars del país han donat preferència als infants provinents d’una família religiosa, sobretot practicants del catolicisme, per sobre dels alumnes nascuts dins de famílies no practicants o atees. Amb la petició d’un referèndum es replantajaria que el baptisme sigui un requisit indispensable per l’escolarització.

El Ministre irlandès de la Infància i la Joventut, James Reilly, ha donat resposta a aquesta petició i ha admès la necessitat de replantejar el fet que un nen batejat tingui preferències per obtenir una plaça a l’escola. Tot i així, Reilly ha comentat que aquest canvi requereix modificar la Constitució i per tant, qualsevol reforma que afecti a la seva naturalesa exigeix portar a terme un referèndum obert a la ciutadania. 

Durant el primer trimestre de 2016 Irlanda anirà a les urnes per escollir el nou govern, moment que podria ser clau, segons Reilly, per replantejar aquest fet. Tot i així, el Ministre per la Infància i la Joventut s’ha negat a retirar el finançament públic de les escoles que discriminin els fills dels pares ateus, una altra de les reivindicacions de les organitzacions que aboguen per un sistema educatiu laic.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*