Els titulats britànics de minories ètniques tarden més en ser contractats i cobren menys que la resta

Un estudi determina que els estudiants britànics procedents de minories ètniques tenen més dificultats d'incorporar-se al mercat laboral i cobren menys que els seus companys blancs.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

Estudiants de la facultat de Dret de la Universitat de Virginia / CC by-sa Mmw3v (Wikimedia commons)

Estudiants de la facultat de Dret de la Universitat de Virginia / CC by-sa Mmw3v (Wikimedia commons)

Ho afirma un estudi elaborat per l’Institute for Social and Economic Research de la universitat d’Essex, a la Gran Bretanya. La investigació conclou que els titulats britànics que formen part de minories ètniques tenen entre un 5 i un 10% menys de probabilitats que els seus companys blancs d’haver trobat feina al cap de mig any d’incorporar-se al món laboral després d’acabar els estudis. Els més perjudicats són els gradutas procedents del Pakistan, de Bangla Desh i de la Xina.

Alguns dels motius que justifiquen aquesta tendència és que els estudiants originaris de minories ètniques acostumen a anar a universitats de menys prestigi, per norma general pertànyen a una classe social “més baixa” que els estudiants britànics blancs i viuen en zones menys afavorides. Tot i així, la recerca compara la situació dels estudiants graduats de minories ètniques i els graduats blancs que reuneixen els mateixos factors socioeconòmics i determina que, tot i així, pels blancs els és més fàcil trobar feina.

A més, segons els autors de l’estudi, Wouter Zwysen i Simonetta Longhi, la tardança en incorporar-se al mercat laboral pot tenir greus conseqüències pels procedents de minories ètniques perquè pot determinar el salari que percerbrà la persona en un futur. Els graduats que queden a l’atur després de graduar-se poden arribar a cobrar un 20 o 25% menys que els que s’incorporen ràpidament al marcat laboral. L’estudi analitza la situació d’aquests graduats tres anys i mig més tard de sortir de la universitat i conclou que els qui provenen de minories ètniques tenen un sou d’entre un 12 i un 20% menys que els graduats britànics blancs.

Pel que fa a les dones, la situació empitjora. Deixant de banda que també tenen més números de cobrar menys i incorporar-se més tard al mercat laboral, en el seu futur professional ho tindràn molt més difícil per pujar de graó dins d’una empresa i cobraran entre un 3 i un 7% menys que les dones britàniques procedents d’entorns socioeconòmics semblants.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*