VÍDEO | Stephen Hawking al seu mestre: “Les seves classes eren vivencials i excitants”

El científic agraeix a Dikran Tahta i a les seves classes "vivencials i excitants" haver-li transmès l'amor per la ciència, fins al punt de permetre-li arribar ser professor de matemàtiques a Cambridge, "un càrrec abans ocupat per Isaac Newton"

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

https://youtu.be/2srGloZ673A

El científic mundialment reconeguit Stephen Hawking ha dedicat un vídeo d’agraïment al qui va ser el seu mestre més estimat, Dikran Tahta, a Saint Albans School. El missatge s’emmarca en la campanya #TeachersMatter (“els mestres són importants”), impulsada per l’entitat Varkey Foundation, encarregada d’entregar el premi Global Teacher Prize, el premi al millor docent.

Transcrivim el missatge sencer de Hawking, que agraeix a Tahta i a les seves classes “vivencials i excitants” haver-li transmès l’amor per la ciència, fins al punt de permetre-li arribar ser professor de matemàtiques a Cambridge, “un càrrec abans ocupat per Isaac Newton”:

“Tot comença amb la llavor de l’amor. L’amor per la música, per la història, en el meu cas per la ciència. A Saint Albans School hi havia un professor de matemàtiques inspirador: el senyor Dikran Tahta. Em va obrir els ulls a l’avantprojecte de l’univers: les matemàtiques. Jo no era ni de lluny el millor estudiant. La meva califgrafia era dolenta. Era gandul. Molts professors eren avorrits. Però el senyor Tahta no. Les seves classes eren vivencials i excitants. Tot es podia debatre. Amb ell vaig construir el meu primer ordinador, fet a partir de recanvis electromecànics. Gràcies al professor Tahta he arribat a ser professor de matemàtiques a Cambridge, un càrrec abans ocupat per Isaac Newton. He dedicat la meva vida a intentar descodificar els misteris de l’univers. Quan cadascun de nosaltres pensa què podrà fer a la seva vida, les seves possibilitats es poden complir gràcies a un mestre. Darrere cada persona excepcional, hi ha un mestre excepcional. Necessitem més que mai grans mestres. Recordem-ho sempre: els mestres són importants”.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*