Com els refugiats poden ajudar a pal·liar la manca de programadors a Finlàndia

Finlàndia va rebre l'any passat 32.000 peticions d'asil per part de refugiats. A la vegada, el mercat laboral finlandès compta amb una greu mancança pel que fa a programadors informàtics.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

Finlàndia va rebre l’any passat 32.000 peticions d’asil per part de refugiats. A la vegada, el mercat laboral finlandès compta amb una greu mancança pel que fa a programadors informàtics. Davant aquest escenari, una petita empresa local, Nord Software, ha iniciat un projecte per formar els joves refugiats que ja tinguin certes nocions d’informàtica en el lleguatge de la programació de software, amb el doble objectiu de proveir-los d’una lloc de treball i, a la vegada, pal·liar l’escassedat de fa anys que pateix Finlàndia en aquest sector.

How asylum seekers could help ease Finland’s tech skills shortage

Aquest mes ja s’han graduat els tres primers estudiants del programa, anomena Integrity, i han aconseguit feina en empreses i startup del sector tecnològic finlandès. Els programa compta amb una dotzena d’empreses com a possibles empleadores, una xifra encara reduïda tenint en compte que s’estima que Finlàndia necessita uns 5.000 llocs de treball en aquest àmbit.

Molts demandants d’asil passen un autèntic calvari en arribar a Finlàndia, perquè tot i tenir formació superior topen amb una llengua molt hermètica, que costa almenys tres o quatre anys d’aprendre, i sense la qual no poden accedir a la majoria de feines.La programació, en canvi, requereix només el domini de l’anglès.

La situació és problemàtica fins al punt que el febrer passat es calcula que fins a 4.000 refugiats ja havien demanat ajuda per marxar del país.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*