L’Equador necessita 3.000 mestres d’anglès en els propers anys

El Govern equatorià ha calculat que, per dur-ho a terme, necessitarà 2.800 docents d'anglès que s'afegeixin als 8.300 que ja té en l'actualitat, tot un repte que intentaran solucionar contractant mestres a l'estranger

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

Escuela Carlos Crespi, a Cuenca, Equador. / cc by sa INEVAL Ecuador (Flickr)

Escuela Carlos Crespi, a Cuenca, Equador. / cc by sa INEVAL Ecuador (Flickr)

L’Equador necessitarà en els propers anys quasi 3.000 professors d’anglès per complir amb els plans d’impuls d’aquesta llengua a les escoles. El seu Ministre d’Educació, Augusto Espinosa, ja ha avançat que estan disposats a contractar professorat a l’estranger, segons recull el diari El País.

L’objectiu del programa és que el 2022 els alumnes que surtin de l’educació Primària ho facin amb el nivell A d’anglès, després d’haver rebut durant sis anys tres hores setmanals de classe d’aquest idioma. Faltarà completar aquesta iniciativa a l’educació secundària i superior, fins als 17 anys.

El Govern equatorià ha calculat que, per dur-ho a terme, necessitarà 2.800 docents d’anglès que s’afegeixin als 8.300 que ja té en l’actualitat, tot un repte que intentaran solucionar contractant mestres a l’estranger i enviant-ne de locals a estudiar fora a través del programa Go Teacher.

Amb això, l’Equador serà, juntament amb Costa Rica i Colòmbia, dels països llatinoamericans que comencen més aviat l’ensenyament d’aquesta llengua.

El diari El País també recorda que l’educació a l’Equador té molts altres reptes, com el de l’escolarització universal. Ara mateix a l’etapa inicial només cobreix el 44% de la població, i al Batxillerat, el 69%.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*