VÍDEO | El discurs contra el racisme a Charlotte d’una nena de 9 anys: “No puc suportar com se’ns tracta”

He nascut i crescut a Charlotte, i mai m'he sentit d'aquesta manera fins ara". Les paraules de la petita Zianna Oliphant, de 9 anys, entre llàgrimes, s'han convertit en un poderós testimoni de les protestes contra el racisme.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

“He nascut i crescut a Charlotte, i mai m’he sentit d’aquesta manera fins ara”. Les paraules de la petita Zianna Oliphant, de 9 anys, entre llàgrimes, s’han convertit en un poderós testimoni de les protestes contra el racisme a la ciutat nord-americana després que la Policia matés un home negre, Keith Lamont Scott.

La nena compareixia en un acte de l’Alcaldia de Charlotte amb veïns per abordar el conflicte social arran d’aquesta mort. Les autoritats de la ciutat van aixecar diumenge passat el toc de queda decretat en les últimes nits a causa de les manifestacions a la ciutat de Carolina del Nord (EUA), que es van saldar amb diversos aldarulls.

Les autoritats han divulgat els vídeos de les càmeres dels agents involucrats, en els quals es veu com va morir abatut Scott, però no es pot apreciar si portava armes, com diu la policia. La família ho nega.

“Som tractats de manera diferent”

Zianna Oliphant va iniciar el seu discurs explicant com se sentia: “Sento que estem sent tractats d’una manera diferent a la resta de la gent. I no m’agrada com ens tracten només pel nostre color, que no significa res per mi”.

En aquest moment, Zianna comença a plorar. Després dels ànims de les persones congregades a l’acte, la nena continua denunciant el racisme que viu a la seva ciutat.

“Som persones negres i no hauríem de sentir-nos així. No hauríem d’haver de protestar perquè ens tracten malament. Ho fem perquè ho necessitem i tenim drets. He nascut i crescut a Charlotte, i mai m’he sentit d’aquesta manera fins ara, no puc suportar com se’ns tracta”, prossegueix.

Per acabar, Zianna fa al·lusió a les morts de persones negres: “És una pena que estiguin matant els nostres pares i mares i no puguem veure’ls mai més. És una pena que haguem d’anar al cementiri i enterrar-los. Hem plorat i no hauríem de plorar. Necessitem wls nostres pares i mares al nostre costat”.

Aquest dimecres una nova mort d’ un home negre desarmat disparat per la policia ha ocasionat noves protestes. Aquesta vegada, un agent de policia de El Cajón (Califòrnia, EUA) va matar un home que, segons van informar les autoritats, l’havia apuntat amb les seves dues mans simulant tenir una pistola.

En una declaració pública realitzada després dels fets, els agents van reconèixer que l’home no anava armat. Després del que ha passat, unes 200 persones, d’acord amb la CNN, es van concentrar per protestar davant de la comissaria de la localitat, situada als afores de Sant Diego.

La setmana passada, la Policia de Tulsa, a Oklahoma, va matar un home negre desarmat al qual se li havia avariat el cotxe.

Aquest és un article publicat a eldiario.es

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*