Les nenes ja se senten pressionades per ‘estar perfectes’ amb set anys

A la pregunta de si senten que han d'estar perfectes, el 23% de les nenes d'entre 7 i 10 anys respon que sí (el percentatge ascendeix al 46% entre 11 i 16 anys i al 61% entre 17 i 21).

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

A Celebration of Life Oakland, California / cc by SA Daniel Arauz (Flickr)

A Celebration of Life Oakland, California / cc by SA Daniel Arauz (Flickr)

Moltes nenes ja se senten pressionades per estar perfectes amb només set anys d’edat. Aquesta és una de les conclusions més preocupants del Girls Attitudes Survey 2016, un informe sobre tot allò que afecta la vida de les nenes i joves del Regne Unit. A la pregunta concreta de si senten que han d’estar perfectes –en referència al seu aspecte físic–, el 23% de les nenes d’entre 7 i 10 anys respon que sí (el percentatge ascendeix al 46% entre 11 i 16 anys i al 61% entre 17 i 21).

Un volum remarcable de les enquestades d’entre 7 i 10 anys admet també que se senten avergonyides del seu aspecte sovint (15%) o a vegades (25%). “Les nenes pateixen pressions molt intenses sobre la seva aparença, i expliquen que la por que la gent les critiqui pel seu cos fa que es reprimeixin a l’hora de fer coses que els agradaria fer”, sosté l’estudi.

La situació ha empitjorat en els últims anys. Preguntades per si se senten satisfetes amb el seu cos, en edats de 17 a 21 anys un 50% contesta que no se senten satisfetes, un percentatge que l’any 2011 era del 36%.

El que també ressalta l’informe és que les nenes són conscients d’aquesta situació de pressió a què estan sotmeses. El 35% de les que tenen entre 7 i 10 anys està d’acord amb què a les dones se les jutja més per la seva aparença que per les seves habilitats. “Les nenes ens estan dient que parem de jutjar-les en funció de com vesteixen”, sosté Becky Hewitt, directora de Guirlguiding, l’entitat que ha dirigit la publicació. “Fem una crida a tothom a que demostri a les nenes que les valora pel que són, i no pel seu aspecte”, reclama.

En aquest sentit, l’estudi alerta que els mitjans de comunicació no són de gaire ajuda, ben al contrari. El 37% de les noies d’entre 11 i 21 anys reconeix que sovint es compara amb les celebrities (un 29% ho fa a vegades).

L’estudi complet es pot consultar aquí. Els principals mitjans britànics, com el Guardian o la BBC, se n’han fet ressò.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*