Un de cada tres infants ha demanat als seus pares que deixin de mirar el mòbil

Una enquesta al Regne Unit mostra com els pares i mares són conscients que abusen del mòbil, però no perceben que això pugui ser un problema en la relació amb els seus fills

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

cc by-sa David Prasad (Flickr)

Pares i mares estan molt preocupats per l’ús dels mòbils que fan els seus fills. Però ¿què en pensen aquests de la forma com els seus progenitors utilitzen aquest dispositiu cada dia? També a ells els preocupa que els adults puguin enganxar-se al mòbil, o sobretot que no sàpiguen desconnectar-ne quan estan passant estona en família. Tant és així que un de cada tres menors (el 36%, concretament) ha reclamat els seus pares alguna vegada que deixin de consultar el mòbil.

Aquesta és una de les principals conclusions de l’estudi publicat per HCM i Digital Awareness UK a partir d’una enquesta feta al Regne Unit a 2.000 infants i joves de 11 a 18 anys i a 3.000 pares i mares. De l’informe se n’han fet ressò la majoria de mitjans.

La principal particularitat de l’estudi és que ha traslladat les mateixes preguntes a infants i a pares i mares, però per separat. Així, per exemple, el 14% dels menors assegura que els seus pares fan servir el mòbil durant alguns àpats, mentre que el percentatge es redueix al 5% quan els qui responen són els adults. Un 82% dels menors defensa que a l’hora de dinar o sopar els mòbils haurien d’estar guardats.

D’entre els joves que han demanat als seus pares que deixin estar els mòbils, el 46% assegura que no els han fet cas. En aquest sentit, l’enquesta mostra com els pares i mares són conscients que abusen del mòbil, però no perceben que això pugui ser un problema en la relació amb els seus fills. Només el 10% ho creu, quan en realitat el 22% dels menors opina que l’ús dels mòbils ha comportat que els membres de la família deixin de gaudir d’estones junts.

L’estudi també recull quines són les preocupacions principals d’uns i altres al voltant de l’ús d’internet. Al 47% dels adolescents el que més els preocupa d’estar cada cop més connectats és la manca de son. ¿Però què és el que més preocupa als pares? El que més temen el 32% dels enquestats és que els seus fills perdin habilitats socials (el 26% pateix per una possible addicció), mentre que això només és la preocupació principal del 10% dels nois i noies.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*