França vol restringir el curs que ve l’ús dels mòbils a les aules

Fins ara es limitava l'ús d'aquests dispositius al temps de classe i als llocs estipulats per les normes internes de l'escola, però ara es vol ampliar la prohibició al pati i també al temps d'entre classe i classe

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

França vol endurir la restricció de l’ús dels telèfons mòbils a les escoles a partir del pròxim curs escolar, el setembre de 2018. Fins ara la prohibició d’aquests dispositius es limitava al temps de classe i als llocs estipulats per les normes internes de l’escola, com ara biblioteques, menjadors o gimnasos escolars. Amb el canvi que es proposa, s’ampliaria la prohibició al pati i també al temps entre classe i classe. Actualment, les restriccions de l’us de mòbils no s’apliquen de manera uniforme a França.

El ministre d’educació francès, Jean-Michel Blanquer, ha explicat que la proposta respon a qüestions de salut pública i motius pedagògics. “És bo que els nens no passin massa temps davant de les pantalles, sobretot abans dels 7 anys”, ha apuntat el ministre. D’aquesta manera assegura que volen incentivar el joc en grup, a l’aire lliure, i també evitar l’assetjament escolar. Segons un estudi del Credoc de l’any 2015, a França 8 de cada 10 adolescents tenen un telèfon intel·ligent, un 20% més que el 2011.

La líder d’un delssindicat d’ensenyament francès, Valérie Sipahumalani, va afirmar en declaracions al diari Le Monde que la prohibició actual “és extremadament difícil d’implementar”. “Un professor no té dret a registrar els alumnes, ni a confiscar un telèfon, ja que no és un objecte perillós”, va dir.

En el cas de Catalunya, la possibilitat d’utilitzar els mòbils a classe per part dels alumnes depèn de la política de cada centre, una fórmula similar a la de molts països, com Anglaterra o els Estats Units. Segons xifres de l’enquesta de l’Institut Nacional d’Estadística sobre equipament i ús de tecnologies d’informació i comunicació a les llars publicada el 2015, un de cada quatre nens de 10 anys té mòbil a Espanya, una xifra que s’incrementa progressivament fins al 90,3% del total quan arriben als 15 anys.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*