Boko Haram ja ha segrestat 276 nenes a Nigèria per evitar la seva escolarització

Es tem que la major part de les 223 nenes segrestades des d'abril hagin estat traslladades al Txad o Camerun

eldiario.es
 
 
 

El grup fonamentalista Boko Haram ha segrestat fins a 223 nenes nigerianes des de l'abril.

El grup fonamentalista Boko Haram ha segrestat fins a 223 nenes nigerianes des de l’abril.

Aquest és un article publicat a Desalambre

El grup armat fonamentalista Boko Haram va segrestar la nit de dilluns a vuit nenes al poble de Warabe del nord-est de Nigèria. L’atac es va produir molt a prop d’un dels baluards del grup islamista que predica la imposició de la xaria i s’oposa a l’escolarització de les nenes. Boko Haram manté segrestades 276 nenes des del 14 d’abril, segons els càlculs de la policia nigeriana, i el seu líder ha amenaçat de vendre-les com esclaves a les ciutats properes o països limítrofs.

Les nenes segrestades aquesta setmana tenen entre 12 i 15 anys. Un habitant del poble va explicar per telèfon a Reuters que els terroristes van entrar disparant al poblat: “N’hi havia molts i tots tenien armes. Van arribar en dos vehicles pintats amb colors militars i van començar a disparar”. A més dels ostatges, els milicians es van dur menjar i bestiar.

Una portaveu del Departament d’Estat va afirmar dilluns que és molt probable que moltes de les 223 ostatges hagin estat tretes ja del país, i que es trobin al Txad o al Camerun. Els caps de les tribus de la frontera creuen que podrien haver estat venudes com “esposes” per als compradors per l’equivalent a dotze dòlars cadascuna.

 

Els familiars de les nenes han acusat el Govern de no fer pràcticament res per rescatar-les. El president, Goodluck Johnson, va fer dilluns les seves primeres declaracions públiques sobre el cas i va reconèixer que no tenia ni idea del parador de les víctimes.

Les dificultats del Govern no es poden subestimar. “La zona en la qual es rumoreja que poden estar les nenes té una superfície de 60.000 quilòmetres quadrats”, ha dit el viceministre britànic d’Exteriors, Mark Simmonds. “Es tracta d’una zona molt agresta, plena de boscos en la qual és difícil dur a terme reconeixements aeris i que té 40 vegades la mida de Londres”.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*