Bressol

«Totes les escoles bressol fan matemàtiques, però no sempre en són conscients»

17/10/2019 - Victòria Oliveres

Dues directores d’escoles bressol municipals, Goretti Torrent i Mercè Saavedra, han estat premiades pel seu estudi ‘La mirada matemàtica a les escoles bressol municipals de Barcelona’ a les Jornadas sobre el Aprendizaje y la Enseñanza de las Matemáticas (JAEM). És un treball que recull diverses experiències dels centres públics de la ciutat per analitzar com es treballa la descoberta matemàtica dels infants de 0 a 3 anys.

Famílies de sords bilingües denuncien al Parlament que els seus fills pateixen “privació lingüística”

09/05/2019 - Víctor Saura

Una entitat de sords bilingües (els que usen llengua de signes) compareix al Parlament per denunciar que des del moment de néixer i durant l’etapa escolar es vulnera el dret a la igualtat dels seus infants. Els grups del Govern (JxCat i ERC) no ho neguen ni ho relativitzen, i només qüestionen que la solució sigui tan ràpida, senzilla i barata com afirma l’oposició.

Creix la demanda per dotar els centres educatius d’infermeres escolars

05/05/2019 - Víctor Saura

És viable, factible i desitjable que tots els centres educatius comptin amb una infermera en plantilla? Cada cop més veus reivindiquen aquesta figura, que alliberaria docents i famílies de tasques per a les quals no estan preparats, i potenciaria hàbits saludables en l’alumnat. En parlem amb la presidenta de l’Associació Catalana d’Infermeria i Salut Escolar.

“La manera d’aconseguir que les mares que no poden sortir del centre penitenciari confiïn amb l’escola és comunicant-nos tant com podem”

26/04/2019 - Victòria Oliveres

Des del 2011, molts dels infants que viuen a la presó de Wad-Ras van a l’escola bressol municipal Cobi. Parlem amb la seva directora, Maria Roca, i l’educadora del centre penitenciari, Anna Pijuan, sobre la vida d’aquests infants i la coordinació entre les dues institucions, que les ha fet mereixedores d’un premi d’innovació educativa.

Educar la petita infància per 900 euros bruts al mes

24/02/2019 - Víctor Saura

Les mestres i educadores de les llars d’infants privades (o municipals de gestió privada) han començat a mobilitzar-se per denunciar les seves precàries condicions de treball. CCOO assegura que, amb la negociació del conveni, la patronal proposa empitjorar-les encara més.

1 2 3 8