Carta a la Rosa Mari, professora acomiadada fa un any a causa de la seva maternitat

El portaveu del sindicat USTEC a Tarragona escriu una carta a la professora de Reus que es va quedar sense el seu lloc de treball durant un permís de maternitat

Josep Maria Cartanyà Copons
 
 

Benvolguda Rosa Mari,

Fa prop d’un any que vas ser acomiadada de l’Institut Domènec i Montaner de Reus. La teva maternitat va fer que t’allunyessis de les aules pràcticament tot el curs 2014-2015. Va ser llavors, i a causa de la teva posició doblement feble de treballadora interina i mare, que et van acomiadar del teu lloc de treball que ocupaves des de feia vuit anys. La fórmula utilitzada va ser la “proposta de no continuïtat”, una figura que l’Administració s’ha tret de la màniga aprofitant la cobertura que hi dóna la nefasta Llei d’Educació de Catalunya (LEC) i el seu desplegament posterior.

El teu gran pecat va ser haver pres la decisió de tenir un fill/filla. De ben segur que mai abans havies pensat que la maternitat fos causa de no compliment amb la teva feina. Segur que et vas creure que en el nostre país, Catalunya, hi estaven ben coberts els drets de les dones treballadores. Per això et vas confiar i, pataplàs!, ells, l’Administració i la direcció del centre te la va jugar. “Rosa Mari, no reuneixes el perfil”. Aquest va ser l’eufemisme fatal que et van aplicar.

Però ara tu que has vist com és el llop has decidit defensar-te i portar a judici el teu cas. I, sense voler, a més de defensar el teu lloc de treball, t’has convertit en el símbol de molts milers de professores i de dones que pateixen la discriminació laboral pel fet de ser dona. T’has convertit en el símbol de milers de treballadores i treballadors de l’ensenyament que dia a dia callen i acoten el cap perquè la LEC s’ha carregat la gestió democràtica dels centres.

Rosa Maria, fa un any vas perdre el lloc de treball. D’aquí a uns dies tens el judici per a recuperar-lo, USTEC·STEs (IAC) et donem tot el suport, com ja te l’hem donat des del primer dia. Pensa que de moment amb la teva acció ja has recuperat la dignitat. Ara cal continuar fins a recuperar la feina.

Josep Maria Cartanyà Copons

Portaveu d’USTEC·STEs (IAC) a les comarques de Tarragona

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*