Carta de la ministra francesa d’Educació als mestres: “Respongueu a les necessitats d’expressió a l’aula”

Reproduïm traduïda la carta que la ministra francesa, Najat Vallaud-Belkacem, ha enviat als mestres i professors en motiu de l'atemptat a la revista Charlie Hebdo

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

La ministra d’Educació Nacional, Ensenyaments Superiors i Recerca de França, Najat Vallaud-Belkacem, va enviar una carta als docents francesos poc després de la matança a la revista Charlie Hebdo, en què van morir 12 persones. Reproduïm -traduïda al català- la missiva de Vallaud-Belkacem, en què apel·la als valors de la República i insta als mestres a “respondre positivament a les necessitats o demandes d’expressió que puguin sorgir a les aules”.

L’atac mortal contra el setmanari ‘Charlie Hebdo’ ha tocat el cor de la nostra República.

Els valors fonamentals de la nostra República n’han estat el blanc: la llibertat d’expressió és la base de totes les llibertats; la llibertat de consciència i el respecte a les opinions individuals són els principis que ens permeten viure junts.

Carta de la ministra francesa després dels assassinats a Charlie Hebdo.

Carta de la ministra francesa després dels assassinats a Charlie Hebdo.

Correspon a l’Escola fer perviure i transmetre els valors i principis de la República. La República ha donat a l’Escola, des del seu inici, la missió de formar els ciutadans per transmetre els valors fonamentals de llibertat, igualtat, fraternitat i laïcisme.

L’Escola de la República transmet als estudiants una cultura comuna de la tolerància mutua i del respecte. Cada estudiant aprèn a rebutjar la intolerància, l’odi, el racisme i la violència en totes les seves formes.

L’Escola educa per a la llibertat: la llibertat de consciència, d’expressió i d’elecció del sentit que cadascú dóna a la seva vida; l’obertura als altres i la tolerància mútua.

L’Escola educa per la igualtat i la fraternitat tot ensenyant als estudiants que són tots iguals. Se’ls permet experimentar-ho tot acollint tothom, sense cap discriminació.

Quan el nostre país manifesta la unitat nacional enfront de la dificultat, l’escola ha de portar més que mai l’ideal de la República.

Els convido a respondre positivament a les necessitats o demandes d’expressió que puguin sorgir a les aules, tot deixant-los, si ho desitgen, fer servir el conjunt de recursos pedagògics que els serveis del Departament posa a la vostra disposició .

Els agraeixo el seu compromís personal i els garanteixo el meu total suport en les seves missions.”

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*