Centenars d’universitaris es manifesten per reclamar una rebaixa dels preus de les matrícules

Per segon cop aquest 2017, els estudiants han sortit als carrers de Barcelona per reclamar que es rebaixin els preus de les matrícules almenys en un 30%.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Els estudiants baixant per la Via Laietana

Per segon cop aquest 2017, els estudiants han sortit als carrers de Barcelona per reclamar que es rebaixin els preus de les matrícules almenys en un 30%. Centenars d’universitaris han recorregut els carrers de la capital catalana aquest dijous a la tarda convocats pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), en una protesta que s’ha dirigit a les portes de la Secretaria d’Universitats de la Generalitat, fortament blindada pels Mossos d’Esquadra.

Els joves s’han assegut davant les instal·lacions del Govern com a senyal de protesta pacífica. L’acció ha durat prop de cinc hores en què la Via Laietana ha restat tallada al trànsit. Al final, els agents els han desallotjat un per un.

La manifestació s’ha convocat com a punt final d’una setmana de mobilitzacions que ha consistit en dues jornades de vaga –dimecres i aquest mateix dijous– que han tingut un seguiment desigual. En campus com la UAB o algunes facultats de la UB, les classes s’han aturat durant tot el dia, però en d’altres universitats la normalitat ha estat “absoluta”, segons Universitats. El que ha marcat aquesta protesta, tanmateix, ha estat la detenció per parts dels Mossos d’Esquadra de tres joves que van participar en la darrera vaga, el 2 de març, acusats de desordres públics per cremar contenidors.

La petició de rebaixa d’un 30% de les taxes universitàries s’ha consolidat com la principal reivindicació del moviment estudiantil aquest curs, encara que aquesta vegada només cridava a la vaga el SEPC. Ha estat, a més, una reivindicació que han enarborat també en diverses ocasions els rectors de les universitats públiques (a través de declaracions de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques) i el propi Parlament de Catalunya.

Els estudiants s’han assegut davant la Secretaria d’Universitats com a senyal de protesta

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*