Com fer que els alumnes vagin a l’institut amb bicicleta

L’Ajuntament de Castelló de la Plana impulsa un pla pilot per a fomentar l’ús de la bicicleta entre els joves que inclou un estudi de millores en els vials i la companyia d’agents

Roger Lorgeoux
 
 

Els agents de Mobilitat Urbana vigilaran la seguretat dels estudiants en bicicleta els primers mesos.

Els agents de Mobilitat Urbana vigilaran la seguretat dels estudiants en bicicleta els primers mesos.

Incentivar els models de mobilitat sostenible entre els joves de Castelló de la Plana. Aquest és l’objectiu principal del programa A l’insti amb bici, un pla pilot impulsat per l’Ajuntament per a fomentar l’ús de la bicicleta en els trajectes a l’institut. Es tracta d’establir, a partir d’un informe previ, uns itineraris segurs per a desplaçar-se fins al centre de Secundària, amb la millora consegüent de les infraestructures existents. És a dir, senyalització, aparcaments, pavimentació de vials, etcètera.

Aquest estudi, completat amb enquestes entre els estudiants, aprofundirà aspectes com les edats, els domicilis o els tipus de bicicletes. La Unitat d’Educació Viària s’encarregarà d’elaborar-lo, i també d’impartir xerrades sobre seguretat i educació dirigides tant a l’alumnat com als pares. Després de completar aquesta fase, es passarà a la implantació de la iniciativa tutelada per la Unitat Ciclista i els Agents de Mobilitat Urbana.

Així, els policies informaran dels recorreguts, els punts i els horaris de recollida per als desplaçaments. Durant un període d’entre un mes i dos, els mateixos agents acompanyaran en aquests itineraris els joves fins que siguin totalment autònoms.

A l’insti amb bici s’iniciarà com a prova pilot en un institut o dos dels 23 de la ciutat. D’aquesta manera, si s’acompleixen els objectius marcats, s’ampliarà a la resta dels centres interessats.

A més de potenciar l’ús de la bicicleta, l’Ajuntament pretén afavorir més proximitat entre la Policia Local i el col·lectiu de joves, crear aptituds de prevenció i hàbits de prudència, comportament responsable i prendre consciència dels riscos, respectant les normes i els senyals relatius a la circulació.

Aquest és un article publicat a eldiariocv

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*