Compromís denuncia que el PP “enxufa” a membres de Noves Generacions a l’Institut de la Joventut

9 dels 18 contractats al projecte Emprenjove són membres de les joventuts del Partit Popular. El govern explica que la contractació la decideix l'empresa a la que han adjudicat el servei.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Fran Ferri, diputat de Compromís / CC-by Valencianisme Punt Com (Flickr)

Fran Ferri, diputat de Compromís / CC-by Valencianisme Punt Com (Flickr)

El diputat de Compromís en Les Corts valencianes Fran Ferri ha denunciat aquest dilluns que la Generalitat ha “col·locat” nou membres de Noves Generacions (NNGG) del PP entre els 18 contractats per al programa Emprenjove de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), encarregat d’assessorar joves emprenedors. Ferri ha declarat que els seu grup sol·licitarà la creació d’una comissió d’investigació per aclarir “aquesta nova tram d’enxufisme”.

Ferri ha assenyalat que el “modus operandi” utilitzat pel Consell ha consistit a “utilitzar una empresa pantalla, Atlas Serveis Empresarials”, a la qual s’ha adjudicat un contracte per un import total de 987.783,50 euros per a contractar a membres del PP per un període de dos anys, assegura. D’aquesta manera, el Consell evita haver de realitzar un concurs públic, així com l’obligació de publicar la llista de beneficiaris al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV).

La secretària autonòmica de Família i Solidaritat, Lucía Cerón, no ha desmentit la contractació de membres de NNGG, però ha negat “qualsevol intervenció” per part de la Conselleria de Benestar Social en la selecció de personal de l’empresa adjudicatària del programa Emprejove.

Cerón ha explicat que l’adjudicació d’aquest programa es va realitzar al gener de 2013 per un període de dos anys, “com a resultat del corresponent procés de licitació pública”. Ha puntualitzat que correspon a l’empresa adjudicatària, com en qualsevol altre procediment d’iguals característiques, realitzar la selecció del personal que consideri adequat per a la prestació del servei, “sense que hi hagi cap intervenció de la Conselleria de Benestar Social en aquest procés de selecció “, ha remarcat.

Segons el parer del diputat de Compromís, “aquesta trama d’enxufisme demostra que el PP utilitza les polítiques de joventut de la Generalitat per finançar les estructures de Noves Generacions i alliberar als seus càrrecs i gent de llistes electorals del PP”, el que considera “greu “sobretot, tenint en compte que” els nostres joves han d’emigrar per trobar feina”.

Ferri ha explicat que no és l’únic cas i que, tal com ja va denunciar el passat mes de març, hi ha hagut més d’una desena de “endollats” a la xarxa d’oficines Generalitat Jove emprant “el mateix modus operandi”. Així mateix, ha indicat que l’actual president de NNGG de la Comunitat Valenciana i secretari general de l’IVAJ, Juan Carlos Caballero, va treballar al programa Emprenjove.

Així, Ferri ha posat èmfasi que “no estem davant de casos puntuals”, de manera que des de Compromís “continuarem investigant i buscant aquest tipus d’enxufisme i contractes”. En la seva opinió, “Fabra és un Camps amb menys recursos; continua utilitzant els diners públics per beneficiar a si mateix, als seus i al seu partit, saquejant les arques públiques. Abans era una macrocorrupción i ara és una microcorrpucó”, ha denunciat, ja que ha indicat que “amb els pocs recursos públics que hi ha, s’endolla als membres de NNGG”.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*