Concentracions de mestres a tota Catalunya per a “una educació en llibertat”

Els sis sindicats de l'àmbit de l'educació criden a trobades davant les subdelegacions de Govern de les principals ciutats catalanes per denunciar “la campanya de criminalització i les acusacions d’adoctrinament” que pateixen els professionals del sistema educatiu

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Concentració en favor dels 13 professors de l’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca

Els sis sindicats de l’àmbit de l’educació (USTEC, CCOO, UGT, CGT, USOC i ASPEPC-SPS) convoquen la tarda del dimecres 23 de maig concentracions davant les Subdelegacions de Govern de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida i front els Reials Col·legis de Tortosa per denunciar “la campanya de criminalització i les acusacions d’adoctrinament cap el professorat”, tal com expliquen des de l’USTEC-STEs. Així, sota el lema “Deixeu l’educació en pau, volem educar en llibertat”, els sindicats representatius dels i les treballadores de l’Ensenyament es trobaran per “manifestar el rebuig a les incriminacions i posar en valor la bona tasca dels professionals del sistema educatiu”.

El passat desembre es van donar diversos casos de denuncies a professors per adoctrinament i incitació a l’odi pels fets ocorreguts durant l’1 d’Octubre, com són els 8 mestres de la Seu d’Urgell o els 13 docents de l’institut El Palau, de Sant Andreu de la Barca. Aquests casos, que han comptat amb el suport constant de part de la societat civil i de diversos col·lectius de mestres, posen l’escola en el joc de les “estratègies polítiques, siguin les que siguin”, segons denuncia CCOO, sindicat que també demana que no s’usi políticament el paper de l’educació, així com la feina dels seus treballadors i treballadores.

Els col·lectius de mestres i els sindicats convocants alaben la “preparació i dignitat professional per a educar infants i joves en el respecte als valors de democràcia, pluralitat, diversitat i convivència” i destaquen que ho han fet “sempre”, tot i trobar-se en contextos difícils, com el derivat de les “injustificades retallades”. És per això que s’exigeix al Departament d’Ensenyament que acompanyi els “seus treballadors”, i demanen que “surtin al pas públicament davant les falses acusacions d’incitació a l’odi”.

Així, es reclama la llibertat de càtedra, ja que “el col·lectiu docent és un pilar bàsic del sistema educatiu i no mereix carregar amb acusacions infundades” i asseguren que faran seguiment dels casos existents i “dels que puguin aparèixer” per actuar en defensa dels cossos docents.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*