Consulta les notes de tall: medicina, ADE i psicologia, els graus més demanats

Fins a 45.226 estudiants s'han preinscrit a alguna de les set universitats catalanes de cara al curs vinent, una xifra que segueix en davallada des que l'any 2011 es va viure una punta de 50.650 inscrits.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

La Generalitat ha fet públiques aquest divendres les notes de tall d’accés a les universitats catalanes. Els graus més sol·licitats pels estudiants que fa un mes van examinar-se de la selectivitat han estat Medicina, Administració i Direcció d’Empreses (ADE) i Psicologia, tots ells a la Universitat de Barcelona. Les notes de tall més altes, tanmateix, són les del doble grau de Física i Matemàtiques a la UAB i a la UB (12,7 i 12,5, respectivament), però és perquè hi ha només 20 places disponibles. A banda d’aquestes dues, un any més Medicina s’erigeix com el grau amb notes de tall més elevades (entre 12 i 12,4) a les facultats de Barcelona, l’Autònoma, Lleida, Tarragona i Girona. Altres graus entre els més sol·licitats són Enginyeria en Tecnologies Industrials (UPC), Infermeria (UB), Dret (UB), Veterinària (UAB) i Enginyeria Informàtica (UPC).

Consulta totes les notes de tall aquí

Fins a 45.226 estudiants s’han preinscrit a alguna de les set universitats catalanes de cara al curs vinent, una xifra que segueix en davallada des que l’any 2011 es va viure una punta de 50.650 inscrits. D’aquest gruix, 36.000 estudiants provenen de les Proves d’Accés a la Universitat i de Formació Professional. El 88% dels futurs universitaris, és a dir gairebé 1 de cada 10, ja té assignada un dels graus que demanava, i un 70% ha aconseguit entrar a la seva primera opció, un 5% més que el curs anterior.

A partir d’ara, del 15 al 18 de juliol s’obre el període de matrícules per als estudiants assignats en primera preferència; del 25 al 29, la matrícula de la segona assignació de places, i el 8 de setembre tindrà lloc la convocatòria de setembre de les proves PAU.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*