‘Dancer’

Aquest noi va arribar a ser el primer ballarí del Royal Ballet de Londres quan encara no tenia els vint anys

Jaume Cela
 
 

Dancer

Dancer és un documental dirigit per Steven Cantor que ens mostra una part de la vida del ballarí ucraïnès Sergei Polunin.

Aquest noi va arribar a ser el primer ballarí del Royal Ballet de Londres quan encara no havia estrenat els vint anys. Però poc temps després va patir una crisi degut a les fortes pressions que havia de suportar i va estar a punt de deixa-ho tot. Sort en va tenir d’un vell amic que va saber fer-li costat i orientar-lo cap a un bon destí.

Mentre contemplava el documental –perquè aquest documental es contempla com si estiguessis davant d’una de les meravelles del món– i quedava bocabadat pels moviments d’aquest xicot que en molts moments és una de les representacions més indiscutibles de la bellesa, una de les encarnacions més esplendoroses, no em deixava d’interrogar sobre tot el que havia sacrificat per arribar a aquest punt tan alt des de la perspectiva professional.

Tants sacrificis valen la pena? Com a espectador he de dir que sí, perquè veure’l ballar, per exemple, la cançó de Hozier Take Me to Church, és una experiència inoblidable, però escoltar les seves renúncies o la dels seus familiars et torna a demostrar que els camins dels genis estan plens de duríssimes renúncies que no sé si jo voldria per a un fill meu.

El director aconsegueix, tot i que he trobat a faltar més testimonis de la part més fosca de la vida de Polunin, que acabis estimant-lo potser perquè en la part més fonda de tu mateix sap que la teva mirada coincidirà amb una de les manifestacions més elevades de la bellesa humana i d’aquestes trobades mai no en surts indemne.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*