Davant els atemptats a Barcelona i Cambrils

Evitem i manifestem-nos en contra de qui vulgui explicar el món des d’aquesta espitllera tan escarransida.

Associació de Mestres i Professors Jubilats (Rella)
 
 

Durant l’agost no és gens freqüent a Rella publicar escrits, però des de la Junta volem fer arribar aquestes ratlles davant els fets que es van produir ahir a Barcelona i a Cambrils.

Volem fer arribar en nom de tothom el nostre condol als familiars de les víctimes de l’atemptat, injustificable des de qualsevol punt de vist respectuós amb la vida i amb els valors humans en què hem intentat educar els nostres alumnes durant la nostra vida laboral. Volem deixar clar que la idea de justícia basada en l’ull per ull demostra un nivell moral molt baix en les persones que la defensen.

També volem deixar clar que acceptem, tot i tenir el cor encongit, el crit de ‘No tinc por!’ expressat aquest matí a la Plaça de Catalunya fent esforços per dur a terme amb normalitat les activitats que teníem previstes. Creiem que la nostra por serà la seva victòria. I no ens ho podem permetre!

També sabem que l’acció criminal duta a terme per un petit grup no pot servir-nos de justificació per criminalitzar tot un col·lectiu. Evitem i manifestem-nos en contra de qui vulgui explicar el món des d’aquesta espitllera tan escarransida.

I, finalment, també demanar-nos els uns als altres de ser crítics amb les decisions i accions que els nostres estats duen a terme en regions del món, perquè poden estar a la base, sense voler-ho o volent-ho, de fets com el sofert al nostre país.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*