Detecten nous casos de menors involucrats en la ‘Balena Blava’, el joc que incita al suïcidi

Un institut de Santa Coloma de Gramenet detecta tres casos d'adolescents que van iniciar-se en aquest joc sinistre. TV3 revela que dos menors de Girona també s'hi haurien involucrat.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Detectan nuevos casos del juego ‘Ballena Azul’. / cc by-sa derfotoartist (Pixabay)

Almenys sis adolescents catalans han tingut contacte amb el mal anomenat joc ‘Balena Blava’, una sèrie de reptes plantejats a través de grups a les xarxes socials que acaben amb la incitació al suïcidi. Tres dels casos s’han detectat en un institut de Santa Coloma de Gramenet. Altres s’han donat a Girona o Balaguer. La xifra de sis menors afectats l’han confirmat els Mossos d’Esquadra i la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, comptant també amb el cas de la noia que ja va trascendir a finals d’abril.

Les alarmes per la ‘Balena Blava’ van saltar a Catalunya el 27 d’abril, quan es va detectar el primer cas d’una menor que s’hi havia enganxat. El que planteja aquest joc sinistre és la superació de reptes 50 d’intensitat creixent, un cada dia, que van des d’autolesions fins a fer-se fotos en situacions d’alt risc. El procés acostuma a ser dirigit per algú des de grups tancats a xarxes socials com Facebook, i conclou amb l’última prova, que és llevar-se la vida.

La policia catalana ha informat també que tots els menors investigats van entrar en contracte amb la ‘Balena Blava’ a través de la mateixa pàgina, tot i que no han pogut trobar la persona que l’administra.

A Santa Coloma de Gramenet les alarmes les van encendre els companys més grans de l’institut on estan escolaritzats els adolescents afectats, segons ha publicat la Cadena SER. Alumnes de Primer de Batxillerat van descobrir com aquests tres nois i noies, de Segon d’ESO, estaven participant en pàgines de Facebook de la ‘Balena Blava’. Ràpidament el centre va avisar les famílies i els Mossos d’Esquadra, a més d’activar els psicòlegs del seu equip. En aquest sentit, dos dels menors han estat derivats en Centres de Salut Mental Infantil i Juvenil de la localitat.

Tot i la manca d’informació sobre fins a quin punt havien avançat en el joc els adolescents de Santa Coloma, el departament d’Ensenyament assegura que se’ls està fent un seguiment i que s’ha posat en coneixement de la situació tots els centres de Secundària del municipi perquè extremin les precaucions. Els Mossos han 

Pel que fa als casos de Girona, la menor ingressada va entrar en contacte amb aquest joc a través d’una xarxa social russa, ja que els seus pares són d’aquest país. Va ser precisament a Rússia on es van detectar per primera vegada aquestes pràctiques, fins al punt que un dels administradors d’aquests grups va ser detingut

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*