Educació es disculpa per les errades de l’aplicació Esfera i estudia accions legals

El Departament d'Educació ha emès un comunicat a través del qual expressa "el seu profund malestar per les contínues errades de l’aplicació Esfera", que està ocasionant molts problemes als centres. Comparteix la indignació del professorat i anuncia que estudiarà accions legals contra els responsables d'una crisi que està resolta al 95%.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Josep Bargalló, al centre, acompanyat de la secretària general del departament, Núria Cuenca, i del secretari de Polítiques Educatives, Carles Martínez

Afirma Educació en el seu comunicat que el seu malestar “no és altra que el legítim malestar de la comunitat educativa per un seguit de fets que no s’havien d’haver produït”. I afegeix que “torna a demanar disculpes a tots els centres educatius públics per les molèsties que està ocasionant l’aplicació Esfera, a través de la qual es porta a terme l’avaluació i la matriculació de tot l’alumnat des de l’any 2017”.

La major part dels sindicats fa més d’una setmana que alerten de les errades d’Esfera, el nou programa a través del qual es fan els butlletins de notes. Segons han explicat retiradament, va lent, es penja i no guarda les notes introduïdes, hi ha alumnes que no apareixen a les llistes…

“Aquesta eina informàtica ha estat donant reiterats problemes de funcionament en forma de lentitud i de talls que estan dificultant enormement la feina dels professionals dels centres -reconeix el Departament-, tant docents com personal directiu i PAS, en uns dies d’activitat de per si intensa, ja que en pocs dies es concentra la tasca d’avaluar tot un curs escolar”.

I afegeix: “Des que es van detectar les primeres fallades, el Departament ha actuat en dos sentits: mantenir els centres informats dels problemes sorgits i activar un comitè de crisi amb l’empresa proveïdora que va desenvolupar l’eina, l’empresa que va guanyar recentment el concurs per mantenir Esfera i responsables del CTTI”.

“L’objectiu era exigir el màxim a les empreses la resolució dels problemes sorgits, per poder completar l’avaluació amb les millors condicions possibles. El resultat, a dia d’avui, és que s’han pogut introduir la pràctica totalitat de qualificacions al sistema, una xifra superior als 20 milions, un 95%”.

“El Departament d’Educació seguirà exigint als responsables poder finalitzar de manera immediata al 100% tot el procés d’avaluació i matriculació. Un cop acabat aquest procés, el Departament estudiarà emprendre accions legals contra els responsables tecnològics que han provocat aquesta situació pels danys i perjudicis causats tant als professionals com a les famílies i el conjunt del sistema”.

Per últim, “el Departament d’Educació agraeix la col·laboració, malgrat la comprensible indignació, de les direccions dels centres i del professorat, davant d’uns fets injustificables”.

3 Comentaris on Educació es disculpa per les errades de l’aplicació Esfera i estudia accions legals

  1. “Des que es van detectar les primeres fallades, el Departament ha actuat en dos sentits: mantenir els centres informats dels problemes sorgits…” MENTIDA. al meu centre es van enterar que havien restringit l’accés a l’equip directiu per la premsa.

  2. Va arribar un comunicat al correu electrònic del centre

  3. No hauríem d,haver introduït notes.No hi teniem accés. Vaja perdua de temps.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*