El Diari de l’Educació renova i amplia el seu consell assessor

El nou consell assessor té ara 28 membres (14 dones i 14 homes), que recullen un ventall plural de mirades, generacions i sensibilitats. Amb aquesta reorganització del consell aquest diari vol reafirmar el seu compromís amb la comunitat educativa i posar-se al seu servei.

Víctor Saura
 
 
 

Un dels propòsits del cinquè aniversari del Diari de l’Educació ha estat renovar i ampliar la composició del consell assessor, una assignatura que arrossegàvem des de fa temps ja que feia alguns anys que no es convocava al consell assessor. La composició del nou consell sorgeix d’un procés de reflexió interna, en el qual han participat tant la redacció del diari com membres del patronat de la Fundació Periodisme Plural, l’objectiu de la qual ha estat corregir alguns dèficits en la composició del primer consell (creat el desembre de 2013, abans de la sortida del diari) i reafirmar la voluntat de posar aquesta publicació al servei de tota la comunitat educativa catalana, en les seves múltiples expressions i sensibilitats. Sempre hem dit que aquest diari només té sentit si tothom se’l sent seu, com a punt de trobada per al debat, la reflexió i l’intercanvi d’experiències i coneixements.

El resultat ha estat una llista de 28 noms (14 dones i 14 homes), als quals demanem que, amb el seu consell i la implicació que les seves ocupacions professionals els permetin, ajudin a la redacció a la consolidació i creixement del diari. Jaume Carbonell serà a partir d’ara el president del consell, a petició de la redacció i del seu director. Des del primer dia, el suport de Carbonell al projecte ha estat fonamental, no només pel que fa a les seves aportacions escrites (en forma de reportatges o articles d’opinió), sinó perquè, gràcies al seu prestigi i llarga trajectòria a Cuadernos de Pedagogía, ha atret molts col·laboradors i facilitat molts contactes amb fonts d’informació. Com a president del consell assessor serà la persona clau a l’hora de dinamitzar-lo i de vehicular les seves propostes a la redacció.

Del consell anterior es mantenen aquells membres que durant aquests cinc anys han mostrat un major grau d’implicació, a la vegada que es dóna entrada a persones que no en formaven part, però que també durant aquests anys ens han ajudat a créixer i millorar el projecte de forma desinteressada. A totes elles se les convida per la seva trajectòria personal, però també per l’entitat social que representen. Podem dir amb satisfacció que tothom a qui se li ha proposat incorporar-se al consell ha acceptat la invitació.

En el primer consell hi havia representades Rosa Sensat, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya i la Fundació Bofill. A aquestes tres entitats hi afegim ara l’Associació Catalana d’Universitats Públiques, la FaPaC, la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, la Fundació Ferrer i Guàrdia, la Fundació Pere Tarrés, Fundesplai i la Plataforma Ciutadana per una Escola Inclusiva.

Hem incorporat també docents que han estat a l’administració, docents que han estat a la concertada, i docents que han estat tota la vida a la pública. La mirada de cadascun d’ells ens ha d’ajudar a enriquir els continguts que us oferim. Abans teníem només dues universitats representades i ara n’hi ha quatre; una sola sensibilitat sindical representada i ara n’hi ha dues; en l’anterior consell ens vam oblidar del lleure, de la formació professional i de les famílies, i ara ja hi són. També comptem amb la mirada del món municipal. I hem buscat la paritat, però també que el consell tingués un cert equilibri generacional i, en el cas dels docents, que recollís les diverses etapes educatives. I també ens ha semblat molt interessant comptar amb l’experiència i el know how editorial de dos referents del sector educatiu com són Octaedro i Graó, així com de dos periodistes especialitzats en educació, un dels quals, el Pau Rodríguez, ens fa una gran il·lusió que hi sigui perquè va comandar aquest vaixell durant els seus primers quatre anys de vida, i des d’aleshores sempre que se li ha demanat ha donat un cop de mà.

Amb tot, és possible que en aquest procés de reflexió interna ens hagi passat per alt alguna qüestió. Dijous 11 d’abril el nou consell assessor celebrarà la primera reunió. Un dels temes que posarem sobre la taula serà precisament si encara cal corregir algun oblit clamorós amb la incorporació d’una o dues persones més al consell. Un segon tema a tractar serà l’acte de celebració de l’aniversari, que serà el dilluns 6 de maig a la tarda. Reserveu-vos la data! Aviat tindreu més informació.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*