El Festival de la Infància de Barcelona es planteja deixar sense lloc l’exèrcit i la policia

Des de la Fira de Barcelona asseguren que volen ampliar l’oferta lúdica i apostar per activitats com ara una pista de gel o el festival de la Peppa Pig

Sònia Calvó
 
 
 

La Tercera Subinspecció Oficial de l'Exèrcit organitza una de les activitats del Festival de la Infància. / CARMEN SECANELLA

La Tercera Subinspecció Oficial de l’Exèrcit organitza una de les activitats del Festival de la Infància. / CARMEN SECANELLA

El Festival de la Infància de Barcelona celebrarà aquestes festes de Nadal la seva 53a edició, però podria ser la primera sense la presència de l’exèrcit i dels cossos policials. Això implicaria que Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana de Barcelona, Exèrcit, Policia Nacional i Guàrdia Civil es quedarien sense el seu estand habitual en l’edició d’enguany. Fonts de la Fira de Barcelona asseguren que “tot i que no està confirmat al 100%, s’està valorant aquesta possibilitat i treballant en aquest sentit”. Asseguren que amb aquest canvi volen “ampliar l’oferta lúdica i deixar espai a altres tipus d’activitats”, i malgrat que diuen que la decisió no és en ferm, els responsables afirmen que ja s’ha comunicat el possible canvi a tots els afectats.

La retirada de l’Exèrcit de Terra d’aquest festival infantil és una queixa que es repeteix cada any per part de diverses entitats. Denuncien que la seva participació contribueix a edulcorar la imatge les forces armades entre els infants.

On sí que mantindran un lloc tots els cossos policials i de seguretat de l’Estat és al Saló de l’Ensenyament. Segons fonts de la Fira de Barcelona, la diferència entre un i altre esdeveniment recau en el fet que “un tracta temes d’educació i un altre temes més lúdics”. En aquest sentit, argumenten que “en el moment que l’exèrcit va deixar de ser obligatori, va passar a ser una professió”, i per tant, tindria sentit que consti com una opció professional més en el marc d’una fira sobre estudis superiors i sortides laborals.

En l’anterior edició del Saló de l’Ensenyament, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va protagonitzar un incident quan en el seu recorregut va comentar a uns militars que la seva participació al Saló no era del seu grat. Tot i això, des de la Fira asseguren que aquest episodi i el fet que l’Ajuntament no participi des de l’edició de l’any anterior al Festival, “no tenen res a veure amb el fet que potser ja no participin els cossos policials al Festival de la Infància”.

A falta de tancar definitivament la planificació de tots els estands, les grans apostes d’enguany són el festival de la Peppa Pig i Ben&Holly’s. També hi haurà una pista de gel i activitats relacionades amb el circ, la música, els esports i la tecnologia. El festival de la Infància de Barcelona tindrà lloc del 27 de desembre al 4 de gener. L’any passat més de 100.000 persones van visitar-lo.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*