El fiscal denuncia nou professors de Sant Andreu de la Barca per humiliar fills de guàrdies civils

Un jutge de Martorell admet la denúncia, interposada per delicte d'odi, injúries contra els cossos de seguretat i una altra contra la integritat moral

Oriol Solé
 
 
 

Entrada principal de l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca | Foto: Víctor Saura

“Els guàrdies civils són uns animals, solament saben donar pals”; “semblen gossos rabiós”; “estaràs content amb el que va fer ahir el teu pare?”. Són solament tres de les expressions que presumptament haurien dirigit nou professors d’un institut de Sant Andreu de la Barca (Barcelona) a fills de guàrdies civils el passat dos d’octubre i que han acabat amb una denúncia de la Fiscalia contra tots ells per un delicte d’incitació a l’odi. En concret, el fiscal els acusa de lesionar la dignitat de les persones “per motius de discriminació per nacionalitat”, en concurs amb un delicte contra la integritat moral.

A cinc dels docents, a més, els ha denunciat per un delicte d’injúries greus contra els cossos i forces de seguretat de l’Estat. El jugat d’instrucció 3 de Martorell ha admès la denúncia del fiscal i investigarà els fets. Es tracta de la segona causa judicial dirigida contra docents per humiliar a fills de guàrdies civils.

En el cas dels docents de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca, població amb una casa caserna de la Guàrdia Civil i desenes de fills d’agents, les vexacions s’haurien produït el 2 d’octubre, el dia després del referèndum. La denúncia del fiscal destaca un seguit d’humiliacions cap a fills dels guàrdies per part de docents.

“No em trobo en disposició de fer classes normals per l’esdevingut en el dia d’ahir, ja que la Policia i la Guàrdia Civil m’han tractat a bastonades, perquè són uns animals i uns bèsties que solament saben donar pals”, hauria dit un professor de matemàtiques a la seva classe. Una de les alumnes, filla de guàrdia civil, va respondre que el seu pare no era així i que no havia pegat a ningú l’1-O, afegeix el fiscal.

A la següent classe, de català, el mateix: una professora hauria assegurat que els agents “són uns animals, solament saben donar pals”. La mateixa alumna va trencar a plorar, assenyala el fiscal, i va sol·licitar permís per sortir de classe. “A conseqüència dels comentaris i del debat provocat per tots dos docents la menor es va sentir angoixada, assenyalada i humiliada davant la resta de companys d’aula i exposada al rebuig dels mateixos per ser filla de Guàrdia Civil”, exposa la denúncia.

El fiscal contra els delictes d’odi de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, posa l’accent que l’actitud dels professors s’emmarca en “un context de profunda hostilitat” contra la Guàrdia Civil durant els passats mesos de setembre i octubre. I els docents, segons el fiscal, no només no van apagar l’incendi, sinó que van tirar més llenya al foc.

Aquest és un article d’eldiario.es

Façana de la caserna de la Guàrdia Civil, retratada des del carrer de l’Institut | VS

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*