El Govern espanyol renova els concerts a escoles que segreguen per sexe a Catalunya via 155

Els partits sobiranistes van pactar no finançar més aquests centres, però la renovació de concerts a Catalunya per part del Ministeri els inclou. Tots els concerts de les etapes d'Infantil i Secundària caducaven aquest any i havien de renovar-se abans que comencés el període de preinscripcions

Pau Rodríguez
 
 
 

Entrada de l’escola Viaró Global School de Sant Cugat del Vallès / CGT ENSENYAMENT

El Ministeri d’Educació, responsable de l’ensenyament a Catalunya per aplicació de l’article 155, ha renovat finalment els convenis de finançament públic dels centres concertats, entre ells els de les escoles del Opus. Així ha sortit publicat en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) aquest divendres. La renovació va en contra del pacte que havien aconseguit els partits independentistes de deixar de concertar les escoles que separen als alumnes per sexe.

El ministre Íñigo Méndez de Vigo ja va anunciar a mig febrer la seva intenció de renovar els concerts educatius a Catalunya. Els convenis de les etapes d’Infantil i Secundària caducaven aquest curs 2017-2018, i havien d’actualitzar-se, d’acord amb la llei, abans del període de preinscripcions escolars, previst para mitjans d’abril. En total, són 1.956 grups escolars renovats (987 en Educació Infantil i 969 en Educació Secundària).

Entre ells, es troben els centres vinculats al Opus, que en la seva majoria separen als alumnes per sexes. En la llista publicada en el BOE apareixen tots, com és el cas del Viaró Global School (Sant Cugat del Vallès), que podria rebre una sanció per contractar només a professors homes, La Farga (Sant Cugat del Vallès), Xaloc (l’Hospitalet), Els Alzines (Girona) o Mestral (Jorba).

L’últim acord aconseguit per JxCat i ERC, que han traslladat fa poc a la CUP, recull la proposta de retirar els concerts a escoles que segreguen per sexe, encara que en aquest cas ja comptava amb que el Ministeri pogués renovar-los. El document estipula que s'”estudiaran totes les possibilitats legals per tractar de revocar-los”. Si formen Govern, sí podran plantejar-se no renovar els concerts en l’etapa de Primària, ja que aquests caduquen en 2020.

Es dóna la circumstància que just sobre les escoles del Opus es va votar en el Parlament en la sessió del passat 3 de març. A proposta de Catalunya en Comú, es va aprovar no renovar els seus concerts amb el vot favorable, per primera vegada en la seva història, del sector neoconvergent integrat en JxCat.

Aquest és un article original d’eldiario.es

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*