El Govern vol eliminar els punts per celiaquia i per pares o germans exalumnes en la pròxima preinscripció

El Consell de Govern ha acordat fer una consulta per treure els punts extres a celíacs i fills o germans d'exalumnes del mateix centre en la preinscripció escolar del 2019/20.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Canvis en el decret que regula la preinscripció escolar | Foto: Edu Bayer

El Govern vol modificar dos criteris del decret que regula la preinscripció escolar abans del curs vinent. Es tracta de treure els punts per a celíacs i per a fills i germans d’exalumnes en la pròxima preinscripció, segons ha anunciat la portaveu, Elsa Artadi, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern d’aquest dimarts.

Pel que fa a l’eliminació dels 5 punts extra per als qui tinguin familiars exalumnes, el Govern considera que “l’escolarització ha de ser equilibrada”, i diu que es treuen “per afavorir l’equitat i la igualtat d’accés”. Es manté, en canvi, la puntuació per germans que estan cursant els seus estudis en el mateix centre.

D’altra banda, sobre l’eliminació dels 10 punts per malaltia crònica que afecta el seu sistema digestiu, endocrí o metabòlic -inclosa la celiaquia-, el Govern argumenta que “actualment els menjadors escolars ja incorporen menús específics per alumnes amb malalties digestives, cosa que abans no passava”.

Aquesta modificació puntual del decret és una primera mesura a curt termini abans d’aprovar un nou decret d’admissió d’alumnat, anunciat pel conseller Bargalló en la seva primera compareixença al Parlament. Segons Artadi, aquesta és una mesura “per lluitar contra la segregació escolar” i que “va en la línia de potenciar la igualtat d’oportunitats en el marc de l’educació inclusiva”.

La intenció del Govern és implantar la mesura després de fer una consulta a la comunitat educativa i als diferents sectors afectats. Aquesta consulta serà pública i se li donarà publicitat a través del portal web de la Generalitat.

La consellera Meritxell Ruiz ja havia anunciat l’eliminació del criteri per celiaquia però la modificació va quedar aturada pel 155. Artadi ha explicat que volen iniciar ara la tramitació perquè així a partir dels inicis del 2019 ja estigui aprovat el decret i es pugui aplicar en el següent curs escolar.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*