El moviment estudiantil convoca una gran trobada per aquest febrer

La PUDUP organitza una Trobada Catalana d'Estudiants per debatre sobre la defensa de la universitat pública i impulsar el moviment estudiantil.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Cartell de la Trobada Catalana d'Estudiants

Cartell de la Trobada Catalana d’Estudiants

La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) pretén reforçar el moviment estudiantil amb una trobada de debat i coordinació. La Trobada Catalana d’Estudiants (TCE) que convoquen per als dies 14 i 15 de febrer a la UAB “vol ser un espai ampli i plural on tota estudiant afectada o indignada pels atacs que l’educació està patint per les polítiques neoliberals es pugui expressar i organitzar amb la resta de companyes per construir entre totes una resposta”, segons expliquen al web de la trobada.

En el manifest de la trobada asseguren que “aquí els atacs a l’educació vénen de tots els governs amb un objectiu clar: un model educatiu privat, exclusiu per qui se’l pugui pagar” i que “el sistema actual, i encara més les propostes futures que preparen els governs, permeten que unes poques, amb uns clars interessos, decideixin per totes nosaltres”.

“Les estudiants tampoc podem ser simples observadores del procés de ruptura democràtica engegat al nostre territori”, reivindiquen. Per això afirmen que volen ser subjectes actius en altres lluites polítiques com el dret a l’autodeterminació, les mesures d’austeritat o el dret al propi cos.

La trobada, organitzada des de la plataforma en defensa de la universitat de Catalunya, també està oberta a activistes d’altres indrets dels Països Catalans, als que conviden a compartir la lluita en defensa de la llengua o l’experiència dels docents en vaga a les Illes Balears.

Les jornades tindran lloc a la Facultat de Polítiques de la UAB i s’organitzaran en diversos eixos de debat, en relació a la LOMCE, al sistema de govern de les universitats, a l’accés i l’augment de preus així com a la confluència entre el moviment estudiantil universitari i el de secundària.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*