El País Basc endureix el control del padró dels alumnes per les matriculacions escolars irregulars

El Govern del País Basc aprova una ordre per regular i controlar el padró municipal dels infants per evitar accions fraudulentes davant la seva escolarització als centres educatius.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Motxilles penjades en una escola

Motxilles penjades en una escola

El 25 de gener comença el curs escolar 2016-2017 al País Basc per totes les escoles públiques i concertades. El sistema de matriculació assigna punts a les famílies segons la proximitat del seu domicili a un centre escolar: com més a prop es viu de l’escola , més punts –i per tant, més possibilitats d’entrar– té l’infant per ser-hi admès. Però feta la llei, feta la trampa. Moltes famílies, coneixedores d’aquest funcionament, empadronen els seus fills a residències de familiars o amics perquè aquests acabin admesos a les escoles que els pares desitgen i no a la que els correspondria segons el seu barri.

El govern d’Euskadi ha aprovat una ordre al Butlletí Oficial del País Basc on especifica que si el seu departament d’Educació detecta irregularitats en el padró d’algún alumne, tindrà autorització per comprovar la seva veracitat a l’Ajuntament de la població. En el cas que el domicili de l’infant sigui fraudulent, el departament d’Educació podrà negar els 5 punts de més obtinguts per la família en el moment de matricular el seu fill en un centre escolar concret. A més, l’Ajuntament fins i tot podria emprendre accions legals contra la família en qüestió.

L’acreditació del lloc de residència a través del padró municipal és un dels requisits bàsics per portar a terme l’escolarització d’un infant a l’escola a la majoria de comunitats autònomes espanyoles, també a Catalunya. Amb aquesta iniciativa, el Govern del País Basc vol prendre mesures davant d’una situació que porta anys repetint-se.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*