El Parlament aprova la moratòria per acreditar el nivell B2 d’una tercera llengua als estudis universitaris

El Consell Interuniversitari de Catalunya havia instat al Parlament a una prorroga en l’exigència d’una tercera llengua per a obtenir la titulació universitària que s’aprova ara, per majoria, a menys de dos mesos d’acabar el curs

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

El Ple del Parlament de Catalunya ha aprovat avui per unanimitat la proposició de modificació de la Llei 2/2014 que exigia acreditar el nivell B2 d’una tercera llengua per a poder aconseguir el títol de grau universitari. Així, la moratòria, que va ser demanada el juny passat pel Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), permetrà ajornar quatre anys més aquesta exigència. La proposta al Ple ha estat presentada pel grup parlamentari socialista i ha rebut el suport del tots els grups de la cambra.

Després de ser presentada la instància en acabar el curs passat, el CIC va tornar a instar el Parlament a fer-la efectiva l’abril passat. El govern atribueix la tardança en discutir l’assumpte al Ple -que s’ha celebrat a escassos dos mesos d’acabar el curs- a les “circumstàncies polítiques que es viuen a Catalunya”. Aquesta demora posava en mans de les universitats catalanes decidir, en cas que no s’arribés a aprovar la moratòria pel Parlament, quines exigències demanarien als seus alumnes a l’hora d’aconseguir el títol.

Amb l’aprovació de la proposició de modificació del PSC i la introducció de les esmenes per part dels grups de Junts per Catalunya i ERC, es garanteix que els estudiants que van iniciar els seus estudis de grau el curs 2014-2015 i que els finalitzen enguany puguin obtenir la seva titulació sense l’exigència d’acreditació de nivell B2 d’una tercera llengua. Els estudiants que sí que hagin acreditat incorporaran l’especificació de l’assoliment del nivell B2 d’una tercera llengua en el Suplement Europeu al Títol.

De la mateixa forma, es garanteix que els futurs estudiants de grau que es matriculin a partir del curs vinent (2018-2019) tinguin constància de la necessitat d’acreditar el nivell B2 per obtenir el títol de grau abans de començar els seus estudis.

3 Comentaris on El Parlament aprova la moratòria per acreditar el nivell B2 d’una tercera llengua als estudis universitaris

  1. El meu fill finalitza aquest any la carrera a l’UPC i li diuen que ha de tindre igualment el nivel B2 de tercera llengua perquela titulació. No ha aprovat una moratoria el Parlament? No s’aplica la moratoria o la pot aplicar l’universitat que vulgui? Gràcies

  2. S. Álvarez // 15/06/2018 a les 6:17 // Respon

    Bon dia, jo em trovo en la mateixa situació. L’escola de Camins de la Upc em diuen que he d’acreditar igualment el nivell B2 d’angles, que ells ja van proposar 4 vies diferents per certificar el nivell. A qui puc dirigirme per contrastar la informació?

  3. Les facultats i departaments d’algunes universitats tenen en els seus plans d’estudi com a requisit l’acreditació del nivell B2 d’una tercera llengua. La moratòria no és vàlida per a aquests casos.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*