El Parlament insta el Govern a no tancar unitats de P-3 de cara al proper curs

Junts pel Sí ha estat l'únic grup que no ha votat a favor de la moció, però sí que ha aprovat mantenir les línies de P-3 durant el procés de preinscripció.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Imatge del Parlament de Catalunya

Imatge del Parlament de Catalunya durant una de les votacions.

El Parlament de Catalunya ha instat el Govern de la Generalitat a reconsiderar la reducció d’unitats de P-3 per al curs 2016-2017. Tots els grups parlamentaris excepte Junts pel Sí han votat a favor d’una moció del PSC que reclama al departament d’Ensenyamenmt que es replantegi “el tancament de totes les línies de l’escola pública” i que acordi “amb el món local i la comunitat educativa” la planificació per al proper curs.

Encara es desconeixen el total de línies de P-3 que no obriran el proper mes de setembre, però moltes escoles ja han començat a rebre la notícia de part d’Ensenyament. La Generalitat argumenta que la liquidació d’unitats és inevitable atèsa la davallada demogràfica dels darrers anys, però sindicats, associacions de famílies i ara els partits de l’oposició asseguren que aquesta és precisament una bona oportunitat per reduir les ràtios d’alumnes per aula. Una altra demanda és que l’Administració no tanqui línies abans de les preinscripcions, precisament per no condicionar-les. Sobre això també s’ha votat i s’ha aprovat per unanimitat –en aquest cas també amb els vots de Junts pel Sí– “mantenir totes les línies educatives en el procés de preinscripció”.

També per unanimitat s’ha donat instat des del Parlament a “promoure el model d’institut-escola”, que garanteix la continuïtat pedagògica entre Primària i l’ESO.

Recuperar el finançament de les bressol per error

L’educació ha estat molt present en la sessió parlamentària d’aquest dimecres. També a partir de la mateixa moció s’ha debatut sobre la recuperació del finançament de les escoles bressol per part de la Generalitat, que abans de la crisi era de 1.600 euros a l’any per alumne –una partida que es va retallar a la meitat, primer, i se’n van acabar fent càrrec les diputacions, després–. Tots els grups parlamentaris han votat a favor d’aquest punt de la moció excepte la CUP i una part de Junts pel Sí. La portaveu de la formació, Marta Rovira, ha explicat després que s’ha equivocat a l’hora d’indicar el sentit del vot als seus companys.

Noves mesures contra els abusos a menors

El Parlament també ha aprovat amb suport unànime una moció de Catalunya Sí que es Pot per introduir noves mesures que garanteixin la protecció dels menors davant els abusos en espais educatius. En presència de Manuel Barbero –el pare que ha destapat el cas d’abusos als Maristes de Sants-Les Corts–, els partits han donat llum verda a un text que insta a modificar el protocol de detecció i actuació en casos d’abusos de maltractament infantil per garantir més formació per a tots els professionals, xerrades de sensibilització i programes d’educació emocional.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*