El jutge arxiva 13 de les 17 denúncies contra el pederasta dels Maristes per haver prescrit

El jutge ha imputat Joaquín Benítez per dos casos d'agressions sexuals i dos d'abusos desonhestos. La resta de denuncies, fins a 13, han quedat prescrites per haver estat presumptament comesos els delictes en la dècada dels 90 o abans.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

El centro de Maristas-Les Corts. / Google Street View

El centro de Maristas-Les Corts. / Google Street View

Han estat fins a 18 les denúncies de presumptes abusos sexuals que el jutge instructor ha tingut sobre la taula en relació al cas de Joaquín Benítez, el pederasta confés de l’escola Maristes de Sants-Les Corts. Però finalment aquest exprofessor d’Educació Física queda imputat per només quatre delictes sexuals. De la resta de denúncies, 13 han quedat prescrites perquè van tenir lloc en les dècades dels 80 i dels 90, i una altra ha quedat sense investigar perquè la víctima es va fer enrere.

Així doncs, el jutge d’instrucció número 6 de Barcelona, ​​Miquel Ángel Tabarés, imputa Benítez investigarà quatre delictes d’agressions sexuals i abusos a exalumnes dels Maristes, i ja l’ha citat a declarar el pròxim 28 d’abril. Benítez ja va comparèixer davant del jutge pocs dies després de reconèixer a la premsa els abusos que havia comès, però des de llavors el degoteig de denúncies ha seguit augmentant.

Els casos pels quals haurà de respondre l’exprofessor dels Maristes van tenir lloc entre 2005 i 2010 (aquests són els que no han prescrit). Es tracta de delictes d’agressions sexuals a dos alumnes i d’abusos deshonestos a dos joves. La diferència entre uns delictes i altres és que en els primers hi ha penetració, de manera que la pena que demanarà és més dura.

Joaquín Benítez va abandonar l’escola Maristes el 2011, després d’admetre davant la direcció de l’escola, i arran de la denúncia d’una família, que havia abusat d’alumnes del centre. Maristes va apartar el professor i va posar el cas en mans de la Fiscalia de Menors, que va arxivar el cas per voluntat de la víctima, però no va arribar a avisar l’Administració dels fets ocorreguts, el que va comportar que Benítez segueix treballant amb nens com a monitor de lleure. Davant d’això el Síndic de Greuges ja va denunciar que el centre va incomplir el protocol previst per als casos d’abusos sexuals.

El magistrat del cas també ha comunicat avui al centre que el seu titular, la Fundació Champagnat, no es podrà personar com a acusació particular en el cas. Qui sí ho podrà com a acusació popular fer és l’Ajuntament de Barcelona, ​​que ha rebut el vistiplau del magistrat.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*