El servei de reconeixement de títols estrangers de la Generalitat ara també assessora els titulats que volen marxar

El Servei d’Acompanyament al Reconeixement Universitari (SARU), vinculat a la Direcció General per a la Immigració, va ampliar els seus serveis l'any passat per atendre els titulats universitaris que volen buscar feina a l'estranger. Asseguren que la demanda d'assessorament és creixent.

João França
 
 
 

Estudiant al campus del Raval de la UB / CC-by: Francesc_2000 (Flickr)

Estudiant al campus del Raval de la UB / CC-by: Francesc_2000 (Flickr)

Cada cop més titulats universitaris busquen assessorament per marxar a l’estranger. Això mostren les dades del Servei d’Acompanyament al Reconeixement Universitari (SARU), un servei del Departament de Benestar Social i Família, enfocat inicialment al suport a nouvinguts, que ara també assessora les persones que volen marxar del país.

El SARU, creat a l’abril de 2010 i vinculat a la Direcció General per a la Immigració, tenia per objectiu donar suport a les persones que volen el reconeixement oficials de títols universitaris obtinguts a l’estranger treballar per la inserció laboral de les persones que es troben tramitant el reconeixement del títol.

Des del març de l’any passat, a més a més, assessoren a les persones que fan el recorregut invers i volen buscar oportunitats a l’estranger. Laura Puy, de l’Àrea d’Estrangeria i Relacions Laborals, explica que “a les persones que marxen, el que fem és assessorar-les, no fem cap tràmit”. Tot i així la demanda del servei és creixent. Encara representa una part petita de la feina del SARU, però asseguren que la demanda és creixent.

La principal feina del SARU, però, segueix sent l’homologació de títols estrangers. Puy explica que la reducció de consultes per aquest procediment ha estat molt petita.

Entre els que emigren, la majoria d’usuaris del SARU aposten per marxar a països llatinoamericans, especialment Argentina, Mèxic o Brasil, però també tenen un pes important països europeus com el Regne Unit o Alemanya.

Segons dades de l’Alta Inspecció d’Educació de Catalunya, el 35% dels universitaris emigrants tenen títol de llicenciatura i el 29% de màster. Els títols de grau, que només s’expedeixen des del 2012, ja arriben al 5% dels títols portats a l’estranger. El perfil dels que marxen correspon en mitjana a un titulat en ciències de la salut, de nacionalitat espanyola i d’entre 30 i 35 anys.

Com contactar amb el SARU?

A través d’internet: saru.gencat.cat

Per telèfon: 93 552 69 89

A les oficines, de 9h a 14h: Via Laietana, 2, 08003 Barcelona

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*