El Suprem torna a imposar al Govern el castellà vehicular per a un alumne

El tribunal rebutja el recurs interposat per la Generalitat contra una sentència del TSJC.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

El Tribunal Suprem (TS) obliga un altre cop el Govern a adoptar les mesures necessàries per incorporar el castellà com a llengua vehicular en l’ensenyament al costat del catalàper un alumne. L’alt tribunal ha rebutjat un recurs de cassació interposat per la Generalitat contra una interlocutòria que va dictar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ara fa un any en resposta a la demanda de la família de l’infant.

El Govern ja havia interposat un recurs davant el mateix TSJC, que el va rebutjar i va respondre instant Ensenyament a adoptar “totes les mesures necessàries per adaptar el sistema d’ensenyament lingüístic, quan afecti els fills del recurrent, a la nova situació creada per la sentència 31/2010 del Tribunal Constitucional (TC)”. La Generalitat va portar el cas al Suprem, que ara opta per mantenir el posicionament del tribunal català.

En la sentència, el TS recorda que la interlocutòria del TSJC dóna la raó als recurrents, tot i que no en tot allò sol·licitat, ja que no fa referència a la proporció i equilibri que hi ha d’haver entre català i castellà, mentre que els pares demanaven per al seu fill i els seus companys “un ensenyament conjunt de les dues llengües oficials, de manera proporcionada i sense desequilibris entre elles”.

En un breu comunicat, la plataforma SomEscola.cat ha reclamat al Govern que, davant aquest nou cop a la immersió, “continuï blindant el model d’escola catalana en llengua i continguts, defensant així l’aplicació de la legislació pròpia”. La coordinadora d’entitats cíviques i educatives fa una crida “a defensar el consens bastit durant 30 anys a Catalunya i la immersió lingüística, garantia de la igualtat d’oportunitats i la cohesió social”.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*