Els centres públics hauran de publicar el PEC i altres documents de gestió fins ara interns al seu web

A partir del curs vinent, les famílies hauran de poder trobar al web d'escoles i instituts públics el Projecte Educatiu de Centre, les Normes d'Organització i Funcionament i altres documents amb els quals s'organitza la gestió de cada centre. Es tracta d'una mesura de transparència, afirma Ensenyament

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

El conseller Bargalló, durant la sessió de control al Parlament | Foto: Parlament de Catalunya

El Departament d’Ensenyament ha publicat avui en el Portal de centre els documents per l’organització i la gestió dels centres educatius de titularitat pública per al curs 2018-2019. La principal novetat és que tots els centres hauran de fer públics els seus documents de gestió a través de la web de les escoles i instituts i de la resta de sistemes d’informació interns. Es tracta, segons un comunicat del departament, “d’una mesura de transparència per afavorir que les famílies disposin de la informació de tots els centres públics d’arreu del país”.

Aquests documents són els següents:

  • El projecte educatiu de centre (PEC)
  • Les normes d’organització i funcionament del centre (NOFC)
  • El projecte lingüístic (PL)
  • El projecte de direcció (PdD)
  • La programació general anual (PGA)
  • La memòria anual (MA)

Els documents per a l’organització i la gestió dels centres per al curs vinent també inclouen altres novetats, com ara el document “Marc de la innovació pedagògica a Catalunya”, que estableix un procediment comú i una definició consensuada de les modalitats d’innovació. O en matèria de personal docent, s’introdueix una nova redacció explicativa per als mestres especialistes en el suport a la inclusió, dels professors de l’especialitat d’orientació educativa i dels mestres de pedagogia terapèutica, i dels professors de suport intensiu per a l’escolarització inclusiva.

Entre altres novetats, també s’aprofundeix en la concreció i en el desenvolupament del currículum competencial i l’orientació educativa a l’ESO; i per als ensenyaments de música de grau professional es permet que es presentin a la prova d’accés als artístics superiors en casos excepcionals als majors de 16 anys que cursin o hagin superat la prova d’accés a sisè curs de grau professional.

1 Comment on Els centres públics hauran de publicar el PEC i altres documents de gestió fins ara interns al seu web

  1. Docent acollonit // 22/06/2018 a les 22:14 // Respon

    i pel que fa a la concertada? o és un món apart malgrat subvencionar-les amb diners de tothom?

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*