Els col·laboradors de l’IOC cobren de moment el 70% del que se’ls deu

La direcció s'ha posat en contacte amb els treballadors per informar-los que "esperen" pagar-los el 30% restant abans que s'acabi l'any

Pau Rodríguez
 
 
 

Imatge promocional de l'IOC (Gencat)

Imatge promocional de l’IOC (Gencat)

Els professors col·laboradors de l’Institut Obert de Catalunya (IOC) que estaven pendents de cobrar part del curs 2014-2015 han rebut aquesta setmana el 70% del que se’ls deu. La direcció, a més, s’ha posat en contacte amb els treballadors per informar-los que “esperen” pagar-los el 30% restant abans que s’acabi l’any, segons ha pogut saber El Diari de l’Educació.

Als col·laboradors –almenys uns 400– se’ls hauria d’haver abonat l’última factura, corresponent al semestre de gener a juny del 2015, el mes de setembre passat, però l’IOC els va comunicar que no ho podrien fer efectiu “en un futur immediat”. El departament d’Ensenyament, de qui en última instància depèn aquest centre, va justificar el retard al·legant “tensions de tresoreria”.

Finalment, un més mes tard del previst, els professors han rebut de moment el 70% del que els correspon. Des del sindicat USTEC reconeixen la voluntat de l’IOC de posar solució als impagaments, però ho consideren insuficient. El sindicat recorden al departament d’Ensenyament que “ha de garantir que la gent cobra per la feina que ha fet”.

La figura del docent col·laborador és habitual a l’IOC. Es tracta de professors que solen mantenir plaça fixa als centres públics i que treballen a més per l’IOC tutoritzant-ne els grups en línia. Cadascun d’aquests professors cobra al voltant de 450 euros semestrals per cada classe que gestiona.

L’Institut Obert de Catalunya és el centre públic que oferta a Catalunya tots els ensenyaments a distància no universitaris. Entre els estudis que s’hi poden cursar hi ha cicles formatius de grau mitjà i inicial, Batxillerat, formació d’adults per obtenir el graduat d’ESO o els cursos d’idiomes equivalents als de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI).

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Institut Obert de Catalunya, tretze anys esperant un decret que reguli el seu funcionament

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*