Els docents reclamen que els deixin en pau per “educar en llibertat”

Treballar en pau. Això és el que han reclamat aquest matí els 500 docents que s'han manifestat pel centre de Barcelona, en solidaritat amb els professors processats de Sant Andreu de la Barca i la Seu d'Urgell

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Capçaleral de la manifestació | Foto: MJE

La manifestació, en la que segons la Guàrdia Urbana han participat 500 persones, ha anat des de plaça Universitat fins al Passeig Lluís Companys, sense registrar-se cap incident. A la convocatòria inicial del MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa) s’hi han sumat altres entitats com Som Escola o sindicats com la USOC. Els manifestants portaven dues grans pancartes, una amb el lema “Eduquem en llibertat. Solidaritat amb l’IES El Palau”, mentre que l’altre deia “Deixem l’educació en pau. Volem educar en llibertat”.

Amb els crits “No esteu sols, docents del Palau” o “Volem educar en llibertat”, els manifestants han donat suport explícit als docents de Sant Andreu de la Barca i La Seu d’Urgell que estan afectats per diversos procediments judicials arran de denúncies presentades per pares contra suposats casos d’humiliacions o adoctrinament dels seus fills, arran de la jornada de l’1 d’octubre.

La protesta ha servit també per reivindicar l’escola com a espai en el qual “s’ha de poder parlar de tot”, sempre respectant la pluralitat ideològica i política, i la resolució positiva dels conflictes, sense haver d’acollir-se a la via judicial, segons el manifest unitari del MUCE.

Pancarta de suport amb els professors de l’IES El Palau

En declaracions a la premsa, la presidenta de FAPACBelén Tascón, ha defensat el dret dels alumnes catalans a ser “educats en llibertat” i en el marc de “la pluralitat de pensament” que predomina en l’escola catalana. Gascón ha admès que alguns docents “tenen por” que els pugui passar el mateix que ha passat amb els professors de Sant Andreu de la Barca i La Seu d’Urgell.

David Córdoba, membre del secretariat nacional de la USTEC, s’ha expressat en el mateix sentit. Ha reclamat que “es deixi educar en llibertat” i ha alertat de la por que sent una part del professorat.

Pere Forga, secretari general de la Federació d’Ensenyament de la USOC, ha demanat també que s’acabin les actuacions judicials “perquè es pugui parlar de tot a l’escola com s’ha fet sempre”, menter que Miquel González, secretari general de la CGT, ha denunciat que PP i Ciutadans “han volgut estendre el conflicte creant un clima de por entre professors”.

Més imatges de la manifestació | Fotos: Jaume Carbonell

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*