Els estudiants de les privades acaben cobrant més que els de la pública

Un estudi elaborat al Regne Unit mostra que la diferència d'ingressos al cap de tres anys i mig d'acabar la carrera és del 19%.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Estudiants d'una escola privada per a nois / CC-by Eaglebrook School (Flickr)

Estudiants d’una escola privada per a nois / CC-by Eaglebrook School (Flickr)

Els professionals que han estudiat en escoles privades tendeixen a guanyar més que els de les públiques, com a mínim al Regne Unit. Segons un informe de l’Institut for Fiscal Studies els estudiants de la privada guanyen de mitja 3.000 lliures més que els de la pública al cap de sis mesos d’haver acabat la carrera. Al cap de tres anys i mig aquesta diferència s’incrementa fins a les 4.500 lliures, de 28.592 lliures de mitja en el cas dels de les escoles privades a 24.044 en el cas dels educats a la pública, un 19% de diferència.

L’estudi demostra, per altra banda, que hi ha més desigualtats entre els ingressos dels estudiants de les privades que entre els de les públiques. Això indica, asseguren els autors, que els avantatges pels estudiants de les privades no són automàtics, sinó que depenen de com es desenvolupen en el mercat  Entre els de les públiques, hi ha un terç que cobren més que la mitjana dels de les privades.

L’informe té en compte la influència d’altres factors en què majoritàriament hi ha diferències entre els dos tipus d’estudiants com són el gènere, l’edat, l’ètnia, la religió i també la classe social dels pares o el percentatge de persones amb estudis superiors al seu barri. Aquests factors, més vinculats al context social que a la formació, influeixen però en menor mesura en els resultats.

El factor més rellevant és on continuen els seus estudis. Les persones que estudien en universitats de més prestigi i estudis diferents que les altres, assegura el text. Tot i això, el càlcul aïllant tots els factors de context socioeconòmic i d’estudis posteriors manté encara una diferència del 7% entre els ingressos d’uns i altres condicionats només pel tipus d’escola.

1 Comment on Els estudiants de les privades acaben cobrant més que els de la pública

  1. Socialisme i feminisme //*// // 07/11/2014 a les 15:40 // Respon

    Quina basura d’article. T’han regalat el grau en periodisme, o has estudiat en una privada on a 3r fan els accents en paraules agudes? Un petó.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*