Els germans grans ja no rebran 40 punts addicionals en la preinscripció per a l’institut

La Generalitat dona així resposta a les demandes de les famílies amb fills únics, que des de fa anys denuncien que aquest criteri les perjudicava.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

El departament d’Ensenyament ha modificat els criteris generals de la preinscripció escolar de cara al proper curs, que les famílies hauran de sol·licitar entre el 30 de març i el 7 d’abril. La novetat és que se suprimeixen els 40 punts addicionals que obtenien els germans grans per accedir a l’institut al qual estava adscrita la seva escola, on hi tenen escolaritzats també germans petits.

Així s’ha publicat aquest dilluns al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), segons ha avançat Catalunya Ràdio. La Generalitat dona així resposta a les demandes de les famílies amb fills únics, que des de fa anys denuncien que aquest criteri les perjudicava.  Així doncs, les famílies que tinguin diversos germans en una escola no tindran cap benefici sobre les que en tenen només un a l’hora de fer les preinscripcions per matricular-se a l’institut al qual està adscrit el centre.

A banda d’aquest canvi, el pes dels germans pel que fa als punts seguirà sent determinant en la resta de casos. Les famílies seguiran obtenint 40 punts addicionals en les preinscripcions als instituts quan ja hi tinguin escolaritzat un germà. El fet de tenir germans a l’institut és, precisament, el criteri que més punts garanteix en el procés de preinscripció, per sobre del domicili de residència (30 punts), si la família percep la renda mínima d’inserció (10 punts) o si l’alumne té alguna discapacitat (10 punts).

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*