Els instituts Garrotxa i Santa Coloma de Farners, els més emprenedors

Els dos centres reben els premis d'emprenedoria de formació professional a Girona. En l'acte, Rigau anuncia que la llei de formació professional ja està en la fase final de redacció.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

La segona edició dels premis d’emprenedoria en la Formació Professional de les comarques de Girona ha reconegut la tasca de l’institut Garrotxa, d’Olot, i del de Santa Coloma de Farners. El primer en la modalitat de cicle formatiu de grau mitjà, i el segon de cicle superior. Els dos centres han rebut el guardó de la mà de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, que ha apostat per la formació professional com una pedra de toc de la millora del sistema educatiu i d’inserció laboral.

Concretament, s’ha premiat els centres per haver fet possible projectes emprenedors dels seus alumnes. En el cas de Santa Coloma, el reconeixement ha estat per Pellets del Gironès, S.A., una empresa impulsada per Carme Serrano, Anna M. Rauta, Carles Casals i Nil Torrent, alumnes del cicle de grau superior d’Administració i Finances. Pel que fa al premi rebut per l’IES Garrotxa, la responsabilitat recau en el projecte Cria i elaboració de carn de porc a la ramaderia de Casas, del jove Gerard Casas, alumne de Producció Agropecuàrià.

La finalitat del concurs, segons el departament, és fomentar “l’esperit emprenedor entre l’alumnat de la formació professional”, i d’aquesta manera impulsar projectes d’autoocupació dels joves des dels propis centres, relacionats amb l’àmbit dels seus estudis. “L’emprenedoria comporta unes actituds que cal que es conreïn a la personalitat dels joves”, ha declarat Rigau durant l’acte, celebrat a l’Auditori Josep Irla de Girona. “Aquí veiem persones que han demostrat com poden marcar el seu destí, amb constància, creativitat, superació, treball en equip, i imposant la il·lusió sobre el pessimisme”, ha elogiat la consellera davant els premiats.

La nova llei d’FP, a punt

A més, Rigau ha aprofitat l’acte per anunciar la llei de formació professional que prepara el departament -juntament amb Empresa i Ocupació- està en la fase final de redacció. Segons la consellera, aquest marc “donarà moltes possibilitats als centres”, i suposarà “un pas endavant en la millora de l’èxit escolar”.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*