Els mestres podran fer classes a 1r i 2n d’ESO el curs vinent per cobrir la manca de docents a secundària

El Document Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat avui el que els sindicats consideren un “insult a l’ensenyament públic”: els mestres de primària podran impartir classes de català, castellà i matemàtiques al primer cicle de secundària

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Foto: Enric Català

El Departament d’Ensenyament ha anunciat avui via el Document Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) una altra mesura “extraordinària” per a poder pal·liar la manca de professors a secundària: els mestres de primària podran fer classes a 1r i 2n d’ESO en les assignatures de Català, Castellà i Matemàtiques el curs vinent.

Així, es calcula que es podran cobrir unes 300 places d’aquestes especialitats davant el risc de no poder-les omplir. I és que en els darrers anys ha anat augmentant progressivament el número d’alumnes a secundària mentre baixava el de primària. En declaracions a l’ACN, el secretari general del sindicat de Secundària ASPEPC, Xavier Massó, ha criticat la mesura, que ha qualificat “d’insult a l’ensenyament públic” i no descarta recorre-la a la justícia.

A més a més, Massó recorda que és molt difícil que els docents de Secundària tinguin l’horari concentrat en 1r i 2n d’ESO i per tant, no serà fàcil que aquestes places siguin només per a aquests dos cursos, sinó que tem que puguin ser també per al segon cicle de l’ESO i per a Batxillerat o cicles formatius. Per això, Massó creu que l’objectiu final d’aquesta mesura és per començar a caminar cap al cos docent únic, per a totes les etapes educatives, un fet que segons el secretari general del sindicat ASPEPC juga en contra la qualitat educativa ja que no és el mateix ”un nen de 6 anys que un adolescent de Secundària”.

Aquesta mesura se suma a la ja anunciada setmanes abans per la Generalitat, segons la que el Departament d’Ensenyament ha obert la borsa d’interins a aquestes especialitats a titulats que no tinguin el màster en formació del professorat.

La borsa s’obre a tots els serveis territorials per a les especialitats de cultura clàssica, francès, llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura i matemàtiques, les especialitats que aquest curs 2017-2018 han costat més de cobrir les baixes. També s’obre la borsa de forma força generalitzada a les especialitats d’anglès i física i química, i en determinades especialitats de la formació professional. L’anunci deixa clar que el màster deixa de ser un requisit “de forma excepcional” per al proper curs.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*