Els nous pressupostos permetran als docents substituts incorporar-se l’1 de setembre

La llei d'acompanyament dels comptes, a la que ha tingut accés El Diari de l'Educació, inclou que el curs vinent es mantindran les mateixes línies de P-3 públiques.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Imatge d'arxiu de l'Institut Barres i Ones / SANDRA LÁZARO

Imatge d’arxiu de l’Institut Barres i Ones / SANDRA LÁZARO

El projecte de pressupostos de 2017 contindran una millora llargament reivindicada per als docents substituts, segons ha publicat aquest divendres el diari Ara. Una ampliació en els comptes permetrà que els substituts entrin a treballar l’1 de setembre –aquest curs ho van fer el dia 8– i que cobreixin les baixes a partir del setè dia hàbil, en comptes dels entre deu i quinze dies que passaven en alguns casos abans del reemplaçament. El cost d’aquesta mesura seria de 19,4 milions d’euros.

Els nous comptes destinaran 4.794 milions a Ensenyament, 391 milions més que el 2015 –els últims pressupostos que es van aprovar. Sempre segons el diari Ara, el Govern acceptaria contractar uns 870 docents més per al curs vinent i retornar el cobrament del mes de juliol als interins.

Des de la conselleria d’Economia insten a esperar a que el Govern aprovi els comptes el proper 29 de novembre per parlar de xifres concretes. “Quan tinguem els pressupostos aprovats explicarem tots els detalls de com queden les partides”, ha afirmat el vicepresident Oriol Junqueras en declaracions a Catalunya Ràdio. Junqueras sí que ha reiterat que els comptes inclouran 1.050 milions d’euros més en despesa social –educació, sanitat i serveis socials– que els del 2015, i que en Ensenyament aquest augment s’enfocarà en especial cap al professorat pels centres de més complexitat.

La llei d’acompanyament dels comptes, a la que ha tingut accés El Diari de l’Educació, inclou que el curs vinent es mantindran les mateixes línies de P-3 públiques. El manteniment de les unitats contrasta amb la tendència que la conselleria d’Ensenyament havia promogut fins ara: amb l’argument de la reducció de la natalitat s’havien anat tancant línies de P-3 tant a l’escola pública com a la concertada. Només en l’actual curs se’n van suprimir 54 a la pública.

D’altra banda, la llei que acompanya els pressupostos assenyala que pel curs 2017-2018 no hi haurà nous concerts “en centres ordinaris de titularitat privada”. Aquesta disposició implicaria que les noves línies concertades només es podrien obrir als anomenats centres d’alta complexitat. A més, estipula també per al curs vinent que Ensenyament haurà de decidir la modificació anual dels concerts educatius abans del període de matriculacions, com passa amb la modificació de places públiques.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*