Els professors interins de secundària de llengua estrangera hauran de tenir el nivell C1

El Govern augmenta l'exigència per als docents de llengua estrangera dins el marc del pla de plurilingüisme.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

El Govern exigirà el nivell C1 per impartir classes de llengua estrangera als mestres que que estan a la borsa de treball. Aquest dimarts la conselleria d’Ensenyament ha fet pública l’ordre, en el marc del pla de plurilingüisme que preveu “millorar la qualificació del personal docent”, en aquest cas el de llengües estrangeres -anglès, alemany, francès o italià-. Fins ara, se’ls sol·licitava només el nivell B2.

La norma estableix un període d’adaptació per a aquells mestres interins que tinguin entre 12 i 36 mesos d’experiència en llengua estrangera, i no afectarà als que superin els 36 mesos. Els que es trobin dins aquest marc temporal tindran fins al curs 2016-2017 per acreditar el nivell C1. Però si arribats aquest punt no poden acreditar-lo, se’ls suprimirà l’especialitat a la borsa de treball.

Els docents que no tenen com a mínim 12 mesos d’experiència també perdran l’especialitat en llengua estrangera a la borsa de treball, malgrat que podran treballar en altres especialitats, i els que l’estiguin impartint podran continuar fent-ho fins al final del nomenament. Ara mateix hi ha 60 docents a la bors que tenen menys d’un any d’experiència i, per tant, no podran exercir com a mestres d’especialitat a partir d’ara.

El pla de plurilingüisme

L’augment de l’exigència per als mestres de llengua estrangera és només una de les mesures del pla de plurilingüisme que el Govern va aprovar el mes de juliol passat. La intenció de la consellera Irene Rigau és impartir a Primària un mínim del 12% del currículum en anglès, un 15% a l’ESO i FP i un 18% al batxillerat, un objectiu que s’hauria d’haver complert l’any 2018, segons les previsions. Així, Rigau espera que els alumnes siguin competents en català i castellà i, com a mínim, en una llengua estrangera -amb prioritat per l’anglès.

De moment la implantació del programa de llengua estrangera es fa en 50 centres amb alumnat de primària, ESO, batxillerat i FP, a mode d’experiència pilot, i costa uns 50.000 euros.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*