Els professors substituts recuperaran el 100% del sou i jornada

El proper 1 de gener del 2015 els docents substituts recuperaran el 15% de salari i de jornada que la Generalitat els va retallar l'any 2012

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Els docents substituts recuperaran el 100% de la jornada i del sou amb l’entrada del 2015. Des de l’any 2012 aquests mestres i professors, considerats interins segons l’estatut del treballador públic, cobrien tan sols el 85% de la seva jornada -amb la corresponent retallada salarial-, en el marc de les reduccions pressupostàries aplicades pel Govern de la Generalitat a la funció pública.

Els sindicats i la Generalitat van pactar aquest divendres aquesta mesura, segons ha informat Europa Press citant fonts de la negociació. El pacte comportaria recuperar el sou i jornada dels substituts més enllà del que succeeixi amb els pressupostos de la Generalitat per a l’any vinent, a partir d’una “pròrroga pressupostària de crèdit extraordinari”.

En la negociació que els sindicats venen mantenint amb la Generalitat havia desembocat en el compromís de l’Administració de recuperar el pagament de la paga extra i del 15% de jornada i sou retallats als 6.500 interins que treballen a l’Administració. Però aquesta mesura estesa també a la situació dels substituts era una reivindicació sindical que fins ara la Generalitat no havia tingut en compte.

Aquesta retallada afecta a l’horari no lectiu dels substituts, com pot ser la vigilància dels patis, la preparació de les classes o les reunions amb els pares -en el cas dels tutors-, una alteració de la funció docent que, segons explicava fa unes setmanes Montse Ros (CCOO), “fa anar malament els centres”. O bé els docents “acaben fent el 100% de la feina, per vocació”, sentenciava Ros.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*