Els sindicats convoquen vaga a l’ensenyament públic el 9 de febrer

USTEC-STEs, CCOO, FETE-UGT i ASPEPC-SPS reclamen el retorn de l'horari lectiu dels docents anterior a la crisi, la reducció de dues hores lectives als majors de 55 anys o la reducció de ràtios als centres públics.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Imatge de l'última vaga, el 24 d'octubre de 2013. / Carmen Secanella

Imatge de l’última vaga, el 24 d’octubre de 2013. / Carmen Secanella

Els sindicats de l’ensenyament públic han convocat una vaga el proper 9 de febrer. USTEC-STEs, CCOO, FETE-UGT i ASPEPC-SPS han acordat dur a terme una jornada d’aturades a les aules públiques catalanes per reclamar el retorn de l’horari lectiu dels docents anterior a la crisi, la reducció de dues hores lectives als majors de 55 anys o la rebaixa de ràtios als centres públics, entre altres demandes.

Així ho han anunciat en un comunicat conjunt, en el qual animen a “intensificar la lluita” davant “l’immobilisme tant del Departament d’Ensenyament com del govern de la Generalitat”. Els sindicats que convoquen la vaga demanen també que no es tanquin més línies en escoles públiques, que se substitueixin tots els docents des del primer dia que es produeixen les baixes (i des de l’1 de setembre), reduir l’actual taxa d’interinitat i el cobrament el mes de juliol per part dels mestres substituts.

L’última vaga en el sector educatiu va ser el 24 d’octubre de 2013, fa poc més de tres anys, en el context de l’aprovació de la LOMCE i de les retallades. Amb la decisió d’avui, els sindicats evidencien que consideren insuficients les millores en la despesa educativa que preveu el pressupost de la Generalitat per a 2017. La data acordada per fer vaga tampoc no és casual: el 8 i 9 de febrer està previst que es convoqui el ple de debat final per aprovar els comptes.

Algunes de les seves exigències consten al projecte de pressupostos, com l’entrada dels substituts el primer dia de setembre o el cobrament del juliol, però d’altres no, com és la cobertura de substitucions des del primer dia en comptes del setè, tal com preveuen els comptes.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*